Semester!

Äntligen har semestern börjat -den första riktiga semester jag haft på åratal, faktiskt. I måndags var första dagen och sedan fyra veckor framåt. Härligt!

Jag började måndagen som vilken annan ledig dag som helst med att först åka till 'min' jobblokal för att hämta posten jag fått och sedan bar det av in till Kållered för att veckohandla, för även om jag och S inte kommer att vara hemma så mycket så kommer det att vara några andra här för att se efter katterna och ha lite semester själva; nämligen min vän A och hennes sambo M.
Medan vi handlade så ringde F eftersom vi pratat om att ge oss ut en korttur med båten, men jag sa att jag skulle höra av mig när vi kom hem -vilket jag också gjorde. När F kom och hämtade oss så åkte vi först till min syster J:s lägenhet i Mölnlycke för att hämta hennes tvättsäck. Hon hade nämligen bett mig att tvätta upp det som fanns innan D anländer och för enkelhetens skull så tog jag hit tvätten istället för att joxa med hennes tvättstuga.
Jag körde igång en maskin meddetsamma när vi var tillbaka här hemma igen, men eftersom tvättprogrammet tar 1,5 timme så åkte jag, F och S för att titta på bilar. F ska nämligen sälja sin bil och sedan köpa en ny, en som är mer 'familjevänlig', så vi passade på att åka och titta på KIA-bilar denna gång. Det fanns flera olika modeller att välja mellan och det var ett par stycken som kändes riktigt bra och tål att fundera på. Men det beror ju också på hur mycket F kan få för sin bil så att vi har råd att köpa en annan. Vi får väl se hur det blir...
Vi åkte också till ÖB för att inhandla lite konserver att ha på båten, för ska man ligga ute så är ju konserver väldigt praktiskt eftersom de håller länge. Det blev några olika sorter och vi köpte även lite godis och chips. Sedan åkte vi tillbaka till Mölndal och jag hängde upp tvätten och packade och gjorde i ordning för katterna innan vi åkte och handlade frukostmat för att sedan åka hem till F så han kunde packa och hämta upp sin hund.
Sedan bar det slutligen av ner till båten, men eftersom klockan var ganska mycket och vi var mer eller mindre vrålhungriga, så stannade vi i sjöboden första natten.

Tisdag förmiddag tog vi så båten och åkte till Vrångö där vi lade oss i vrångöviken för natten. F hade ett ställe där han lagt till många gånger förut och det blev väldigt bra; bredsidan mot en klippa. När vi lagt till så gick vi på en liten upptäcksfärd och vid vrångöviken finns bara klippor och viss växtlighet, fåglar och småkryp -inte en enda människa. På tillbakavägen såg vi F:s föräldrars båt och när vi kom tillbaka till vår så lade de till vid vår båt där de sedan stannade några timmar innan de åkte hem igen. När de hade åkt passade vi på att bada (och busa i vattnet) tills S skakade av köld; då återvände vi till båten där vi sedan åt en god middag bestående av konserverade köttbullar och potatis, vilket smakade mycket godare än det låter som. Särskilt potatisen blev S helt galen i -hon som nästan aldrig vill äta potatis annars! Så kanske ska jag börja köpa hem konserverad potatis istället för vanlig...*ler*
Efter middagen gjorde F en 'heroisk' insats; Det hade börjat blåsa en del och F var lite bekymrad för att vinden skulle börja blåsa åt 'fel' håll under natten, så han beslöt att sätta fast en extra förtöjningstamp på en klippa på andra sidan om båten. För att komma till den klippan med den extra långa tamp som behövdes, så fick han simma med tampen i handen med risk för att bränna sig på brännmaneter, så det var med stor spänning jag följde hans färd. Men allt gick bra och sedan var båten så väl förtöjd att den kunde klara en storm enligt F.
Lite senare tog vi en kvällspromenad. Vi gick en slinga som leder ända till Vrångö hamn; den tar ca 30 minuter att gå och
är en mycket vacker slinga med ganska fascinerande växtlighet. Vi tittade på folk en stund och pratade om att vi skulle upptäcka resten av ön dagen därpå och sedan promenerade vi tillbaka till båten och blev sittande där tills det var dags att krypa till kojs. Medan vi satt där så gick solen ned och det var väldigt vackert med solnedgången... Vi såg också ett 'himlafenomen'; ett konstigt spiralformat moln. F trodde först att det var en tromb, men sedan såg vi att den inte rörde sig utan bara liksom löstes upp efter hand tills den var helt borta.

På onsdagsmorgonen var det disigt. Det hade det varit på tisdagsmorgonen också, men det försvann vid 12-13-tiden på dagen, men inte denna gång. Dismolnen hängde kvar till långt inpå eftermiddagen, men det var ändå inte kallt, så vi utforskade Vrångö precis som vi bestämt dagen innan.

Vrångö

Fast det uppstod en liten palaver; när vi skulle skölja frukostdisken så tog vårt sötvatten slut! Båtens tank rymmer 100 liter och vi hade inte räknat med att den skulle ta slut, men det gjorde den, och då blev det lite diskussioner hur vi skulle göra med maten. Det fanns två möjligheter; antingen fick vi åka in till Vrångö hamn och lägga oss istället så vi kunde fylla på sötvatten där och äta mat på båten, eller så fick vi stanna där vi var, promenera in till hamnen och äta där. S ville ha det bästa av de två möjligheterna; hon ville ligga kvar men hon ville inte promenera så långt. Hon tyckte att vi kunde åka in till hamnen och fylla på vatten och sedan återvända till viken, men vi sa att det gör vi inte. Åker vi in till hamnen så stannar vi där tills vi åker hem sa vi, så det blev en del gråt och tandagnisslan från S håll. Men till slut segrade hennes vilja att stanna där vi var över oviljan att gå, så vi promenerade in till hamnen och utforskade ön som vi tänkt. Först gick vi till puben på den sida där passagerarfärjorna släpper på och av folk och där fick S en glass och sedan gick vi till hamnen och till utkiksplatsen där man hade en fantastisk utsikt långt över havet. Så gick vi till ett fiskstånd där man även kunde köpa lite mat och vi köpte tre baguetter med vrångöröra som vi satte i oss. Och den röran var ungefär hur god som helst! Hade jag orkat skulle jag ha ätit en till baguette bara för att röran var så god... S fick i sig mer än halva sin baguette plus hela röran, så det var ju väldigt bra!
Sedan återvände vi till vår fina båt (som heter Westie för övrigt) och satt där en stund, och medan vi satt där så lättade äntligen diset och solen kom fram. Jag och S gick bort bland klipporna för att hitta ett trevligt ställe att sola på och lite senare kom även F dit.
Vid 17-tiden var det så tid att åka hemåt eftersom A kommer imorgon, men det kändes ganska tråkigt att lämna viken och sedan båten för att vara i land igen, men å andra sidan så kommer vi att åka ut på fredag igen och då bli borta längre -hoppas bara att vädret håller i sig. Det är ju verkligen fantastiskt att sommarvädret kom tillbaka nu lagom till min semester började; vilken tur man kan ha, egentligen!    



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0