Julförberedelser

Tänkte jag skulle skriva lite om julförberedelserna för att tänka på något annat än lägenheten som jag och F vill köpa -det ser inte så ljust ut på den fronten just nu, nämligen. Vi har till fredag på oss att svara ja eller nej på om vi ska köpa lägenheten och på dessa ynka två dagar måste F hitta en köpare till sin lägenhet och jag måste få klartecken från banken. Jag var ju där och pratade om bostadslån för en tid sedan och fick ett muntligt löfte om att få låna 750.000 och så fort hon fått pratat med bankens jurist skulle min bankman skicka mig ett skriftligt löfte. Det har dock inte kommit och när jag ringde min bankman idag sa hon att hon inte fått tag i juristen men att hon skulle försöka idag igen och sedan höra av sig. Vilket hon inte gjort, så troligen har hon väl inte fått tag i juristen, men jag ska ringa henne imorgon igen och höra mig för om det verkligen måste blandas in en jurist i det hela. Men även om jag får lånelöftet så kanske vi inte kan köpa lägenheten i alla fall om inte F får sålt sin. Han ringde några kontakter häromdagen och då lät det som om det fanns hur många intresserade köpare som helst, men dessa krympte raskt ner till två stycken och nu har den ena dragit sig ur för att hon tyckte att en miljon var för mycket att betala för F:s lägenhet. Så vi kan tydligen bara sätta vårt hopp till en enda köpare och att jag får igenom lånet, annars kan vi inte köpa lägenheten. Det är naturligtvis ingen katastrof, men den kändes så himla rätt när vi tittade på den och så var det ju ett väldigt bra pris på den med tanke på hur stor den faktiskt är, så det skulle vara en stor besvikelse om allting går i stöpet nu. Men jag har förberett mig på detta faktum och det finns alltid andra lösningar, så jag och F överlever nog. Vi är båda av den åsikten att det finns en mening med allting och kanske är det inte meningen att vi ska få den här lägenheten av en eller annan orsak. Nåväl! Över till det jag skulle skriva om.

Jag har så smått börjat med julförberedelserna nu; idag fick jag upp ljusdekorationen som jag brukar ha på balkongräcket varje år -det ser så trevligt ut med sådana tycker jag! Tyvärr så visade det sig att en del av lamporna inte

Balkongdekoration

lyser och eftersom jag inte kan göra någonting åt det så får väl en del av dekorationen vara mörk, helt enkelt, även om det känns lite trist.
Jag fick också bakat årets skörd av lussebullar idag tillsammans med S. Jag ser alltid till att ha bakat lussebullarna i god tid innan Lucia och i år var ingen undantag. Receptet är på 30 stycken, men jag får alltid fler och denna gång blev det 45 stycken sammanlagt, så det räcker ju över Lucia och jul och kanske nyåret också med lite tur.

Lussebullar

Nu på söndag är det ju första advent och då är tanken att jag ska få upp resten av julpyntet, men eftersom jag kommer att vara hos F i helgen och kommer hem först på söndag kväll så är det inte omöjligt att jag tar fram pyntet tidigare. Idag tog jag i alla fall upp kartongen med julpynt från förrådet, så det är bara att packa upp när andan faller på. Jag måste kolla igenom mina gardiner också och se vilken jag ska ha i vilket fönster...
Julklappar ska jag börja inhandla nu också; jag får min lön imorgon och när jag har skrivit mina räkningar ikväll får jag se hur mycket som blir över -men det blir nog inga dyra presenter i alla fall. Jag vet vad jag ska köpa till de flesta och jag har valt sådana som inte kostar alltför mycket -det är ju trots allt tanken som räknas!

Jul på Liseberg

Igår var jag, S och min syster J på Liseberg. Där har de ett koncept som kallas "Jul på Liseberg" varje år och det kör igång i mitten av november och håller på till dagen före julafton.
Jul på Liseberg innebär att Liseberg är dekorerat med ljusslingor på byggnader och träd, där finns julgranar, flertalet bodar där de säljer allt möjligt som har med julen och julklappar att göra och så spelas det julmusik överallt. En del av åkattraktionerna är öppna, men de har också isshower och en speciell attraktion som kallas "Tomtarnas värld". Det är otroligt vackert och stämningsfullt och vi har gjort det till en tradition att gå på Jul på Liseberg varje år sedan vi flyttade hit. Om det nu kan kallas en tradition när det 'bara' var tredje gången nu i år...

I år hade jag bestämt mig för att dokumentera hela besöket från ankomst till avfärd, så jag tog med mig min kamera, ett nytt batteri då jag visste att det förra skulle ta slut förr eller senare och en ny rulle film -och jag fick användning för alltsammans! Det är bra att vara förberedd. *ler*
Liseberg öppnade klockan 13 och eftersom jag och S tillbringade helgen med F så var det därifrån vi fick åka. Från början var det tänkt att F skulle följa med och att vi skulle åka i hans bil, men han fick lämna in bilen på verkstaden på fredagkvällen för att äntligen få fixat sidorutan på förarsidan, vilket innebar att vi blev utan bil. Sedan skulle F få presenningen på plats över båten på lördagen, så han hade inte tid att följa med till Liseberg. Så S och jag tog bussen som gick 12.20 och vi mötte J vid stora entrén till Liseberg omkring 12.45.

Entrén till Liseberg

Det första vi gjorde när grindarna öppnades var att strosa runt och titta och i år hade man lyckats ordna låtsassnö i en del av parken, så det gjorde det hela extra mysigt. Vi köpte de traditionsenliga "mini-donutsen" (fyra var) som vi

Några av bodarna

smaskade i oss och sedan gick vi runt och tittade och fotograferade samt köpte några åkbiljetter till S. Hon åkte "Skidturen" som hon även gjorde förra året, "Små grodorna" (som är en favorit), "Slädturen" (vilket var första gången) och "Ponnykarusellen", och så besökte vi alla tre Tomtarnas värld.

Se upp i backen!

Skidturen innebär att barnen får låna pjäxor, skidor och hjälm till priset av en åkbiljett och så får de åka nedför en kortare backe fem gånger i rad och S tyckte det var jätteroligt. Vid femte åkturen gjorde hon riktigt bra ifrån sig.
Små grodorna är en karusell som åker uppåt och sedan nedåt med små hopp och Slädturen är en liten tur i släde (med

Slädturen

hjul) som dras av en ren. Ponnykarusellen är en riktigt gammaldags karusell med hästar och lite annat och Tomtarnas värld är en värld uppbyggd med dockor och dekorationer som visar hur det ser ut när tomtarna arbetar i smedjan, i gruvan, i karamellaffären, snickerboa och när de fiskar och hjälper djur b.la. Just Tomtarnas värld är riktigt mysig, så

Tomtarnas värld

därifrån blev det ett flertal fotografier. Vi gjorde även ett besök i affärerna på området och S köpte en julnalle för egna pengar -själv köpte jag en julklapp till F:s hund (ett jättehundkex). Vi drog också i oss varm choklad med vispgrädde och det var mycket gott, men det allra mysigaste är ändå att bara gå runt och titta på den vackra belysningen när det börjar mörkna.

Vackert!

Vi var på Liseberg mellan kl 13 och ca 16.30 och under den tiden knäppte jag nog 25-30 fotografier, vilka blev riktigt bra! Så skildes vi åt; J åkte hem till mig och jag och S åkte hem till F igen och hemma så visade det sig att F fått lägga på presenningen själv, så han hade ordentligt ont i ryggen, stackarn. Men han hade fått hem bilen igen i alla fall och efter att vi hade ätit middag så åkte vi till videobutiken och hyrde två filmer; "Ella den fötrollade" och "Drillbit Taylor -budget bodyguard".
Den första filmen var en barn/familjefilm som var ett sagoäventyr och det var en riktigt bra film, även om DVD-skivan tyvärr hade blivit missbrukad under åren så det var en del strul med bild- och ljudkvaliten. Den andra filmen var en komedi och den var okej som sådan trots att den handlade om ett allvarligt ämne; mobbing. S somnade någon gång under den filmen, men F och jag såg den till slutet innan vi gick och la oss. Men eftersom vi låg och pratade så blev det väldigt sent innan vi somnade och sedan drömde jag att jag och tre andra kvinnor var gravida, varav den ena kvinnan var närmast sinnessjuk. Det kändes som om vi tävlade med varandra om vems barn som skulle födas först och när jag vaknade hade jag faktiskt ont i magen -helskumt. Inget av barnen hann dock födas i drömmen och det var kanske lika bra.

Idag har vi tittat på lägenheten som jag pratade om, men jag får berätta om det i ett senare blogginlägg eftersom en del saker fortfarande hänger ganska löst. Men jag lovar att återkomma i frågan.

Snö!

Åtminstone är det ett fint puder på marken utanför och graderna har krupit ner en bit under nollan, så nu känns det plötsligt som vinter.
Det var igår som snön kom, fast först i form av en rejäl hagelskur, sedan blev det små fina flingor av det. Det snöade ingen lång stund, men tillräckligt för att det skulle synas, och eftersom det blev kallt så blev det fina pudret kvar tills idag -dessutom kom det lite mera snö under eftermiddagen idag. Så kan det gärna få vara ett tag; är det lite snö och kallt så gillar jag vintern, det är när det bara blir ett enda blask av det som det är tråkigt. Och blask lär det väl förmodligen bli förr eller senare; Göteborgsvintrarna är ju i regel grå, regniga och kalla. Men nu är det utlovat fint väder i helgen, vilket passar utmärkt eftersom jag är ledig och vi tänkte besöka "Jul på Liseberg" imorgon. 'Vi' är i det här fallet jag, J och S, för F ska äntligen få hjälp med att få upp presenningen över båten imorgon och kan inte följa med till Liseberg. Men vi tre tjejer får väl klara oss ändå på något sätt...*ler* Jag ser verkligen fram emot det, för julen på Liseberg är jättemysig och i år har de dessutom ordnat låtsassnö, så det ger ju ännu mera julstämning. Jag kommer att ta med mig kameran och dokumentera morgondagen noggrannt, så därför hoppas jag verkligen på att vädret blir fint som de sagt.

Jag längtar verkligen till julen nu eftersom mamma och K kommer ner och dessutom kommer J:s pojkvän R att vara med också, så det blir fullt hus -skoj! Jag var lite bekymrad över hur jag skulle kunna ordna sovplats till alla, men eftersom J och R kommer att flytta in i sin nya lägenhet redan 15/12, så kan de sova där och till mamma och K har jag sovplatser, så det löser sig. Jag ska börja inhandla julklapparna i nästa vecka, vilket är lite senare än jag brukar, men så visste jag ju inte hur julen skulle bli i år heller. Men nu faller bitarna på plats en efter en och det känns väldigt skönt!

Och på söndag ska vi ju titta på fyrarummaren som kommer att vara ledig från 1/1-09 och det ska verkligen bli spännande! När vi var ute med F:s hund för en stund sedan så gick vi förbi utanför den lägenheten och jag kikade in lite, men såg inte så mycket. Vad jag såg var en valvdörr och sådana tycker jag är väldigt fina även om de är omoderna och sedan verkade rummet vara målat i blått. Inte så vackert, kanske, men det kan man ju ändra sedan om man vill...
F har redan räknat på hur mycket pengar vi kan få lägga på renovering av lägenheten om den inte är iordninggjord och summan landade på ca 140.000, vilket ju är rätt OK när lägenheten kostar 1,3 miljoner. Men är det mycket som är gammalt i den så kan vi ju alltid diskutera priset och kanske få ner köpesumman lite till. Nu låter det som om vi redan har bestämt oss för att köpa lägenheten och i tankarna har vi nog det, men det är klart att känslan vi får när vi kommer in i den första gången också måste räknas. Känns det inte bra så köper vi ju inte lägenheten, så jag får verkligen hoppas att det känns bra. *ler* Vi får se på söndag!

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0