Liseberg

Idag kom vi slutligen iväg till Liseberg för första (och sista?) gången denna sommar! Vi skulle egentligen ha gjort det för länge sedan, men när jag hade semester så var det så mycket annat att göra och efter semestern har det bara regnat varje gång jag har varit ledig från jobbet. Men för idag hade vi kollat vädret både på SMHI, YR och DMI och alla sa samma sak; att det skulle vara bra väder idag. Alltså åkte vi till Liseberg -men tyvärr hade halva Göteborg+turisterna här bestämt sig för samma sak. Kön till stora entrén var helt sanslöst lång! Och att hitta en ledig parkeringsplats där vi brukar stå när vi är på Liseberg var bara att glömma. Tur nog hittade vi en ynka ledig plats på andra sidan gatan, mitt emot Liseberg, så där ställde vi oss.

Vi gick in via lilla entrén -där var det i alla fall lite mindre folk- och vi kom in ganska fort, men hamnade rakt i ett hav av människor! Vi skulle köpa åkpass till S, men köerna till samtliga försäljningsställen var otroligt långa, så istället bestämde vi oss för att köpa enkelbiljetter i en av automaterna på området istället. S protesterade givetvis -hon skulle ha ett åkpass- och vägrade tro på oss när vi sa att med alla dessa besökare så skulle hon aldrig hinna åka så mycket att hon skulle tjäna in kostnaden för åkpasset. Med lite tur skulle hon kanske hinna åka tre karuseller och då var det billigare att köpa enkelbiljetter istället för ett åkpass, ansåg vi.

Och det visade sig att vi fick rätt; när S med egna ögon fick se hur långa köerna var till de karuseller hon ville åka så förstod hon vad vi menade. Hon hann i alla fall åka fyra karuseller, så det var ju tur att jag och F stod på oss och inte köpte ett åkpass...
Här är ett litet bildkollage om vårt besök på Liseberg;

Två personer på jättehöga styltor


"Lilla Lots"


"Kristallsalongen" med roliga spegelbilder


"Slänggungan"


"Fiskebåtarna"


"Kanonen"


"Kållerado"


"Drakbåtarna"


"Sagoslottet"


"Hanghai"

Det var ett trevligt besök på Liseberg, men jag går nog hellre dit när det inte är så extremt mycket folk som det var idag. Men det är klart att semester, lön och gott väder bidrar till att folk söker sig dit.
Och idag är det precis en månad tills vi ska ha vår inflyttningsfest. Vi har bjudit in ca 40 stycken, men det brukar ju vara en hel del som inte kan komma av olika anledningar. Men blir vi runt 25 stycken så kan vi känna oss nöjda. =) 
Wojtan
2009-07-29 @ 22:21:40
URL: http://wojtansblogg.se/wp

Hej



Vi ska till liseberg i morgon! Vill egentligen vänta med det tills det är mindre folk, men det kommer gäster som gärna vill dit och då får man ta det!



Kram Wojtan




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0