Flytten -dag ett

Idag klarade vi av den första av totalt tre flyttdagar. Dag två blir nu på måndag och dag tre lördag 6 juni -sedan är allt klart!
F hade hört sig för med flera stycken om de kunde hjälpa oss att flytta idag, men i slutändan så blev vi "bara" sex; F:s syster och mamma, vår kompis D och kompis B -och så jag och F, förstås. Vi skulle tömma F:s lägenhet och köra igång vid 11-tiden, vilket vi också gjorde. Men först var det bara jag, F och B, sedan tillkom de andra efterhand.

Steg ett av vår flytt; tömma F:s lägenhet


Vad vi gjorde idag var att tömma F:s lägenhet på möbler och köra bort dem till F:s stora hobbyrum, samt källarförrådet som hör till vår nya lägenhet -Fredric fick nämligen nyckeln dit av hon som bodde i lägenheten före oss. Vi hade ju helst velat haft en lägenhetsnyckel för att kunna bära upp möblerna med en gång, men vi fick nöja oss med källarförrådet.
Som tur var så var det faktiskt ett riktigt stort källarförråd och vi fick in båda F:s soffor samt våra tre sängar där+lite småplock, och det är inte dåligt! Resten bar vi bort till hobbyrummet.

Flyttandet gick väldigt bra trots att vi inte var så många; att tömma lägenheten tog ungefär två timmar och sedan fikade vi med lite smörgåsar och drickbart innan våra hjälpredor gav sig iväg. Jag, F och S åkte ner till Önnered och sedan vidare över till Lillön där vi sedan låg i solen och slappade. Det har ju verkligen varit ett underbart väder idag; strålande sol och högsommarvärme, så vi passade på att njuta lite efter vårt slit. Vi var på Lillön i ca 1,5 timme, men redan på den korta stunden fick jag faktiskt lite färg -inte helt fel! =)

Efter Lillön hämtade vi det som fanns i F:s kyl och frys och sedan åkte vi till Mölndal där vi nu ska sova ett par nätter eftersom våra sängar är "nedpackade" så att säga. Imorgon tar en städfirma hand om flyttstädningen i F:s lägenhet, så det blir en lugn dag för oss så vi kan ladda batterierna inför måndagen. Det känns så himla skönt att flytten äntligen har kommit igång!

Torsdagsreflektion 28/5

Idag tänker jag faktiskt reflektera över att hitta "den Rätte/Rätta" -det vill säga den man eller kvinna som man känner att man vill dela sitt liv med. Finns det Rätt person för alla? Och hur vet man att man har hittat Rätt?
Själv har jag alltid haft väldigt svårt att tro på att det faktiskt finns någon för alla som folk säger och jag har alltid varit mer eller mindre övertygad om att jag aldrig skulle hitta Rätt. Visst har jag haft pojkvänner och visst har jag känt väldigt starkt för några av dem, men förr eller senare har det ändå inte funkat. Därför hade jag också bestämt mig för att förbli singel eftersom jag kände att det bara kunde gå fel om jag tog in en man i mitt liv igen. Inte så att jag har letat efter nya pojkvänner -jag har varit singel i långa perioder emellan- men på något sätt har det ändå dykt upp någon till slut. Men i och med att jag flyttade till Götet så skulle det vara slut med karlar. Tills jag träffade F.

Min älskling F

När jag träffade F (hur det gick till kan ni läsa om i blogginlägg från förra året) så var det helt plötsligt som om allting föll på plats, och är det inte precis så det känns när man träffar Rätt? Man träffar en person som allting bara känns så himla bra med; man känner sig glad, lycklig och trygg och man har förtroende och tillit för den personen. Man börjar prata om en gemensam framtid och man känner bara att "den här personen vill jag ha i mitt liv -den hör hemma där" och plötsligt kan man se sig själv bli gammal tillsammans med den personen och känna att med honom eller henne vid sin sida så klarar man allt!

Precis så känns det för mig när det gäller F, och det är en känsla som jag inte hade trott att jag skulle få uppleva -den var inte för mig var jag övertygad om. Och jag är väldigt glad över att den övertygelsen inte visade sig stämma. Tack, F, för att du finns i mitt liv och för att du dök upp precis när jag inte trodde att jag behövde någon. Jag älskar dig så mycket och jag ser verkligen fram emot ett långt och lyckligt liv tillsammans! <3 <3

Räkningar

Då har man gjort månadens mest smärtsamma plikt; betalt alla räkningar. Idag fick jag in friska, fräscha pengar =lön på kontot och lika snabbt försvann 2/3 av den till räkningarna, så det jag har kvar nu ska räcka till mat+annat som man kan behöva fram till nästa lön om en månad. =/.

Räkningar, räkningar...

Ibland kan man verkligen fundera över varför man jobbar egentligen -man tjänar ju inte direkt på det eftersom hela lönen går åt till nödvändiga utgifter. Man kan vara glad om man kan unna sig någonting extra! Men någonting extra är väldigt sällsynt har jag upptäckt -och säkert fler med mig. Jag undrar verkligen hur folk har råd att åka på utlandssemestrar titt som tätt, köpa ny bil, shoppa loss... -för själv kan jag inte spara undan en enda krona i månaden. Visserligen har jag en ganska bra lön, men jag antar att de som åker på utlandssemestrar och köper nya bilar tjänar tre gånger så mycket som jag eller något liknande, för annars kan jag inte hitta någon förklaring?? Nej, man får nog vara glad om man går plus minus noll varje månad...

För att prata om något roligare så närmar sig flytten verkligen med stormsteg nu. I måndags var jag på banken och skrev på alla nödvändiga papper när det gäller bostadslånet och fick lagt upp en återbetalningsplan, och på lördag kommer vi att tömma F:s lägenhet på saker. På måndag ska F skriva på sina sista papper angående nya lägenheten, sedan får vi nyckeln och kan verkligen ta itu med att få ordning i det hem som ska vara mitt och F:s gemensamma under de närmsta 40 åren eller så... ;) Jag ser verkligen fram emot det!
Igår sa jag också upp S fritidsplats från sista juli. Det är två månaders uppsägningstid på fritidsplats här i kommunen och jag har anmält S till sitt nya fritids från 1 augusti. Det kändes som om det var bäst att söka plats från 1 augusti, för mitt i sommaren är nog ingen hit att byta fritids på. Det kommer att innebära att det blir lite åkande fram och tillbaka, men å andra sidan kommer jag ju att åka fram och tillbaka ändå eftersom jag har jobbet här i Mölndal men kommer att bo i Frölunda. Skönt nog så börjar ju min semester 22 juni, så egentligen blir det bara att åka fram och tillbaka till S fritids under ca 4 veckor i sommar, och det ska nog gå bra! Idag har jag 16 arbetsdagar kvar innan semestern. så nedräkningen har börjat!

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0