Torsdagsreflektion 26/11

I måndags hämtade vi äntligen vår nya, begagnade bil! Vi har länge pratat om att vi behöver en större bil och har också varit och tittat på diverse olika bilar i omgångar, kollat på nätet osv. Men så besökte vi så Peugeot för ett tag sedan och då kände vi att en Peugeot vill vi nog ha som ny bil istället för Ford Puman. Vi pratade med en av säljarna på Peugeot och sa på ett ungefär vad vi ville ha och i vilken prisklass vi ville hålla oss, och han lovade att bevaka inkommande bilar åt oss och höra av sig när det sök upp någon som han trodde skulle passa oss. Men varken jag eller F trodde väl egentligen att det skulle dyka upp någon lämplig bil före jul -men det gjorde det!

Det var väl i början av förra veckan som försäljaren ringde oss och sa att han hade fått in en fin bil, och vi begav oss till Peugeot för att titta på den -och vi fastnade direkt! Vi tog oss dock en ordentlig funderare innan vi gav ett klart besked, men när vi väl gjort det så gick det ganska fort, så från i måndags är vi stolta ägare till en Peugeot 307!

Vår nya bil

Vår nya bil är årsmodell 2005 och hade gått lite mer än 6000 mil när vi köpte den, men vi resonerade som så att vi själva inte kör så himla mycket, så det gjorde ingenting att den gått såpass mycket. Det är dessutom en sportmodell med spoiler bak och fräcka extraljus fram, tvålitersmotor och allt man kan begära av bekvämlighet. Den är rymlig (bagageutrymmet rymmer 4 däck med fälgar utan problem) och man känner att man sitter lite högre i den så man verkligen ser ordentligt. Sätena är grymt sköna! Den har A/C, färddator, elhissar, stereo (som du även kan sköta från en spak precis vid ratten), delbart baksäte och mugghållare, och handsfacket har ett litet kylaggregat så man kan lägga drickor på kylning i det. Som extra plus är den bensinsnål och motorn är väldigt tyst, så det är verkligen en alldeles utmärkt bil! Och som ni ser på bilden så är den väldigt fräsch och ser nästan ut som ny.

När vi köpte bilen fick vi helt nya friktionsdäck för vinterväglaget på köpet, och dessa såg firman till att sätta på innan vi hämtade bilen, plus att de servade den och tvättade den utan extra kostnad, så vi behövde inte göra någonting annat än att köra hem den.
Förhoppningsvis kommer denna bil att hänga med oss i många år framöver!  
carina
2009-11-26 @ 20:02:53
URL: http://sinneskatten.blogspot.com

Visst är det en speciell känsla att köpa ny bil.

Grattis till bilen.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0