Äppelpaj med havregryn, 4 port
Du behöver: 4 äpplen
2 tsk kanel
2 msk socker till äpplena
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 msk socker till smuldegen
100 g smör
Gör så här: Skala, kärna ur och skiva äpplena i tunna skivor. Lägg dem i en ugnsfast form.
Strö över socker och kanel.
Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över äpplena.
Hyvla smöret med osthyvel till tunna skivor som täcker mjölblandningen.
Grädda i ca 20 minuter i 225 grader tills det har blivit fin färg och en knäckig yta på pajen.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Samtliga som åt av pajen gav den 5 i betyg, så smaklig måltid!
Bilder:
Äpplena med kanel och socker
Havregryn, mjöl och socker
Hyvlat smör
Pajen efter gräddning