MF 2010 -delfinal 4

Ikväll var det dags för den sista delfinalen i årets upplaga av "Melodifestivalen", och jag måste säga att det var väldigt svårt att välja favoritlåt ikväll, för av åtta låtar så var det hela sex stycken som jag tyckte var riktigt bra! Till sist kom jag i alla fall fram till ett resultat, men trots att mitt resultat inte stämmer överens med verkligheten, så är jag ändå väldigt nöjd med att låtarna hamnade där de hamnade ikväll.

1. "Stop" -Sibel. Sibel levererade ett rockigt bidrag detta år, och jag måste säga att hon klarade det lika bra som hon klarade sin ballad för ett par år sedan. Otroligt konstigt att hon åkte ut, måste jag säga!

2. "Human frontier" -Neo. Jag kände inte till denna artist sedan innan, men jag tyckte att han hade en väldigt bra låt. Och jag gillade hans Willy Wonka-inspirerade scenklädsel.

3. "Hollow" -Peter Jöback. Jöback är en av mina favoritartister; han har alltid bra låtar, snygga kläder och en fantastisk utstrålning på scen. Och detta musiklabidrag satt som handen i handsken.

4. "Thursdays" -Lovestoned. Här var en märklig mix av reggae och folkmusik, vilket gav ett härligt gung. Synd att den inte gick vidare.

5. "Jag vill om du vågar" -Pernilla Wahlgren. Den enda "riktiga" schlagerlåt vi har fått höra detta år.

6. "This is my life" -Anna Bergendahl. Vilken röst den tjejen har!

7. "Idiot" -Noll Disciplin. Eh...just det.

8. "Magisk stjärna" -Py Bäckman. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i Py och denna låt var riktigt dålig.

Förra veckan glömde jag nämna min vän A, som följer Melodifestivalen lika troget som jag, och vi hörs alltid av per sms och telefon och diskuterar resultatet av deltävlingarna. Och nästan alltid tycker vi precis samma sak! :)


Borde ha gått vidare

 

Fattig som en kyrkråtta

Då har man åter gjort månadens mest smärtsamma plikt; betalat sina räkningar. Så nu är man fattig som en kyrkråtta igen... :( Inte för att jag hade så många räkningar, men de var ganska dyra. Plus att det blev en extra utgift denna månad också -nämligen S födelsedagspresent. Lilla damen fyller nämligen tio år om två veckor och i flera år redan har jag lovat henne att den dagen hon fyller tio ska hon få en egen mobiltelefon. Och nu är den dagen inne, så igår köpte jag och F den. Den var förvisso inte så dyr, men vi fick ju lägga till ett comviq startpaket, en kontantkortsladdning och en försäkring, så då blev det lite dyrare. Jag tänker dock inte gå in närmare på mobiltelefonen här, för även om S förstås vet att hon ska få en mobiltelefon så får det bli en överraskning hur den ser ut... :)

Annars idag så kan jag gladeligen meddela att det äntligen har blivit töväder här! Som jag har längtat efter det! Nu smälter snön så det står härliga till. Visst blir det mycket vatten på marken istället (och brunnarna är ju gömda under snön), men det får det faktiskt vara värt även om det betyder att jag kommer att få gå omkring med blöta fötter. Nu känner jag äntligen att det finns hopp om vår och snön får gärna smälta bort så fort som möjligt. Just nu är det +5,7 grader -jippii! :D

Hon är så välkommen!

V.8; Karelstek, 4 port

Denna vecka valde S mat från det finska köket. Finsk mat är ju ganska lik svensk mat, men vi hittade i alla fall en god rätt!

Du behöver: ca 250 g strimlat nötkött
                     ca 250 g strimlat fläskkött
                     1 ölkorv med vitlökssmak
                     1 lök
                     7 kryddpepparkorn
                     1 morot
                     2 lagerblad
                     5 dl köttbuljong
                     potatis

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader.
                   Bryn köttet och korven i en stekpanna.
                   Skala löken och skär den i klyftor.
                   Skala moroten och skär den i mindre bitar.
                   Koka potatis.
                   Smörj en ugnssäker form och lägg i köttblandningen, följt av lök, morot och kryddor.
                   Tillsätt buljongen och sätt in i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Servera med potatis.

Bilder:

Kött och korv


Med lök


Alla ingredienser


På tallriken

Betyg: F=5, S=4,5, jag själv=4

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0