Snö igen!

Det verkar som om vi aldrig kommer att bli av med denna vinter... Ja, jag vet att det bara är januari än så länge, men jag är innerligt trött på snön, kylan och halkan. Vem hade väl kunnat ana -när det för första gången på åratal kom snö här i Göteborg strax före jul förra året- att vi sedan inte skulle bli av med den igen? Att den skulle stanna kvar tack vare köldgrader och nya snöfall med oregelbundna mellanrum? Inte jag i alla fall, jag var helt övertygad om att snön skulle försvinna lika fort som den kom och att vi sedan skulle få det sedvanliga regnandet resten av vintern. Men icke! Idag fylldes snötäcket på ytterligare och löpsedlarna skriker om polariskyla för tredje eller fjärde gången bara denna vinter. Så det verkar som om vintern är här för att stanna; det är tillochmed is på havet så att man kan åka skridskor där! Jag hörde någonstans att det är första gången på femton år som isen ligger här i Göteborg...

Snö (bild lånad från nätet)

Jag hoppas verkligen att det blir en fin vår och en varm sommar efter denna vargavinter. Jag längtar efter den dagen när snön börjar smälta och snödropparna kikar fram, när knopparna börjar svälla på träden och fåglarna återvänder från varma länder för att bygga sina bon. Vår, vår, VÅR vill jag ha!

Det finns dock några glädjeämnen i kylan -exempelvis att Melodifestivalen drar igång nu på lördag! Såg ett inslag av det på TV idag och även om jag knappt kan tro att det är dags för Melodifestivalen igen (det känns som om det inte var så länge sedan sist) så ska det bli skoj, Melodifestivalfreak som jag är! Tyvärr blir det ju aldrig så att jag kan se alla delfinaler pga jobbet, men jag ser fram emot att se de jag kan se i alla fall. Nu på lördag är jag ledig t.ex och eftersom syrran firar sin födelsedag samma dag så blir det väl att vi sitter och tittar på Melodifestivalen hemma hos henne. Ska bli kul! Jag kommer som vanligt att rangordna årets låtar efter eget tycke här i bloggen -ska bli spännande att höra vad det blir för blandning i år. :)

Snart dags...

V.4; Bobotie, 4 port

Denna vecka blev det en köttfärspaj på sydafrikanskt sätt, vilket blev en ganska spännande blandning... Men det är en lättlagad rätt om man inte har all tid i världen vid spisen.

Du behöver: 500 g köttfärs
                     1 lök
                     1 skiva vitt bröd
                     1-2 tsk curry
                     1 tsk gurkmeja
                     1,5 tsk socker
                     1,5 tsk salt
                     saften från en halv citron
                     1 dl russin
                     3 msk mango chutney
                     1 tsk vinäger

Äggstanning:
2 dl mjölk
                     2 ägg
                     1 tsk curry

Gör så här: Värm ugnen till 200 grader.
                   Bryn löken mjuk i margarin, tillsätt färsen.
                   Blötlägg brödet i mjölk i en bunke tills brödet är mjukt. Krama ur mjölken i bunken och fördela brödet i köttfärsen.
                   Tillsätt övriga ingredienser i färsen och blanda väl. Gör äggstanningen färdig.
                   Häll blandningen i en smord, ugnsfast form och låt stå i ugnen ca 20 minuter.
                   Häll över äggstanningen i formen och låt stå i ugnen i ytterligare ca 20 minuter.
                   Servera med curryris.

Bilder:

Köttfärs och lök


Alla ingredienser


Äggstanning


Allt blandat i formen


Färdigt

Betyg: S=5, F=5, jag själv=4

Torsdagsreflektion 28/1

Det har varit en del strul med min bloggsida idag, så därför kunde jag inte publicera veckans reflektion förrän nu...och denna gång handlar det om S glasögon.

Strax innan jullovet 2009 så började S klaga över huvudvärk och att hon inte tyckte att hon såg ordentligt och hon gick därför till skolsköterskan som konstaterade att hon hade nedsatt syn. Skolsköterskan rekommenderade oss att gå till optikern med S, men eftersom det var jullov och vi hade fullt upp med alla högtider så blev det inte att hon kom iväg till optikern förrän nu i januari. Hon fick välja två bågar till priset av en och ungefär en vecka efter besöket var glasögonen färdiga.

S glasögon

Vi var dock tvungna att vänta på lön för att kunna hämta ut dem, så denna vecka har S tjatat nästan varje dag om sina glasögon och varit väldigt ivrig att få hem dem -vilket är förståeligt. I måndags fick så F sin lön (jag fick min igår) och då hämtade han och S ut glasögonen, vilka var jättefina! Det var ovant att se S i glasögon, men hon passade i dem och jag mms:ade en bild på henne i glasögon till släkt och vänner, vilka alla har berömt henne för dem. :)

I tisdags var det så premiär för S med glasögon i skolan, men hon fick bara positiv respons. Tanken var att hon inte skulle behöva använda glasögonen annat än när hon läser, har lektion eller sitter framför TV:n/datorn, men hon gillar sina glasögon så mycket att hon vill ha dem på sig hela tiden istället. Härligt när det blir så tycker jag!

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0