V.2; Bi Bim Bap, 4 port
Nu är jag tillbaka igen med mina internationella recept här på bloggen! Helgerna är äntligen över -och med det alla fester för ett tag framöver- så nu kan vi äntligen ta tag i vår matlagning igen.
Denna vecka har F valt receptet; en koreansk maträtt med det lustiga namnet "Bi Bim Bap".
Du behöver: ca 600 g kycklingfilé
1/5 msk honung
1/5 dl soya
3 klyftor vitlök
1/5 dl vitvinsvinäger
1/5 msk socker
1 chilifrukt
1,5 tsk salt
1 gurka
1 pkt solrosskott
2 brk böngroddar
1/5 tsk flytande margarin
4 ägg
4 morötter
solrosfrön
chilisås med vitlök
spiskummin
gurkmeja
starkt paprikapulver
jasminris
Gör så här: Skiva gurkan med osthyvel, lägg i bunke med salt och låt vattnas ur en stund.
Skiva chilin i tunna bitar.
Riv morötterna grovt på rivjärn.
Blanchera böngroddarna.
Blanda gurka, chili, morötter, böngroddar och solrosskott med varandra. Tillsätt pressad vitlök.
Koka riset, skär kycklingfilén i mindre bitar och stek i wokpanna eller stekpanna.
Tillsätt kryddor, honung, soya, vitvinsvinäger och chilisås i kycklingen, smaka av med mer kryddor vid behov.
Blanda kycklingen med grönsaksblandningen.
Stek äggen med öppen gula, strö över sesamfrön och servera!
Bilder:
Gurka och salt
Grönsaksblandningen
Kycklingfilé
Kyckling och grönsaker
Stekt ägg med sesamfrön
På tallriken
Betyg: F=4,5, jag själv=4, S=2, vår matgäst=4