Lite 'news'

Jag vet inte vad det är med mig nuförtiden -jag har blivit så otroligt dålig på att uppdatera min blogg! Gu'vet vad jag gör istället?! ;) Hursomhelst; här kommer i alla fall en liten uppdatering över vad vi har gjort sedan sist...

S tog bort stygnen efter sin tungbandsoperation förra veckan, vilket gick alldeles utmärkt. Såret hade läkt fint och så snart stygnen var borta kunde hon börja med tunggymnastik för att få tungan att fungera som en vanlig tunga, för i och med att hennes tungband var så stramt så var det en del av tungans muskler som hon aldrig använt. Men nu har hon övat upp muskulaturen och känner sig väldigt nöjd! :)

Förra veckan kom vi också iväg på bio; "Toy Story 3" närmare bestämt. Man fick ju två gratis biobiljetter till den flmen när man provkörde en familjebil hos "Peugeot" för en tid sedan, och det hoppade vi genast på. Och nu kom vi också iväg för att se själva filmen, som faktiskt var väldigt bra! Den var både spännande, rolig och gripande, så den är att rekommendera! Om jag ska rangordna de tre "Toy Story"-filmerna så kommer ettan på första plats, trean på andra plats och tvåan på tredje plats. Nu är jag också ganska sugen på att se "Marmaduke" som de gjorde reklam för innan själva Toy Story började... :)
Biobiljetterna till Toy Story

Annars kan jag berätta att jag fortsätter med min träning 1-2 gånger/vecka, och trots att det känns lite motigt att gå ner och träna ibland så känns det väldigt bra när man väl är där. Och det verkar som om kroppen anpassar sig väldigt fort, för nu har jag inte alls ont i musklerna på samma sätt som jag hade efter första träningsdagen.

Vi har också köpt en ny skrivare. Egentligen var det så att F:s syster C skulle köpa hem nya bläckpatroner till den gamla skrivaren åt oss från sitt jobb (hon får bra rabatt), men istället dök hon upp med en ny skrivare. Det visade sig nämligen att hon fått skrivaren för 400 kronor medan bläckpatronerna till den gamla skulle ha gått på 520... Så nu har vi en ny (och mycket tystare) skrivare, plus att patronerna till den är 30-40 kronor billigare per styck att köpa. Ganska bra deal med andra ord! :)
Vår nya skrivare

I tisdags denna vecka fick vi besök av min vän A. Hon hade en tid på Sahlgrenska sjukhuset här i Göteborg igår och passade då på att komma ner dagen innan för att hinna umgås lite -och hon åkte hem idag.
Det är alltid trevligt att träffa A och få tjôta lite...bara synd att det var jobb och skola för mig, F och S så vi inte hann träffas så jättemycket. Men A planerar att komma ner i slutet av november igen, så då får vi väl ta igen det! :)

Nu på lördag ska jag och min syster på en gratis modellfotografering inne i Göteborg. J fick ett erbjudande om gratis sminkning  och fotografering för henne och upp till fyra vänner för ett tag sedan och frågade mig om jag ville följa med, så det sa jag ja till, förstås! Vi ska ta med oss två outfits och eventuella smycken och komma dit helt osminkade, och sedan ska vi bli stylade. Vi blir fotograferade av proffs och man får köpa bilderna om man vill. Men F sa att hans syster gjort något liknande och att fotografierna var jättedyra att köpa, så vi får väl se vad det blir... Spännande ska det bli i alla fall! :)

Tillbakablick -september 2009

Ny månad och dags för en ny "Tillbakablick" -men det var nära att jag glömde bort det denna gång! Men det är fortfarande några dagar kvar på denna månad, så jag klarar mig -med ett nödrop. ;)
Under september förra året fick vi en en del riktigt fina dagar, även om man kände att hösten var i faggorna -precis som i år. Fast i år känns det faktiskt som om hösten kom fortare än förra året...

Det som huvudsakligen kännetecknade september förra året var nyheterna om att det jobb jag hade då (Resursenheten) skulle stängas ner och samtliga av oss 40-talet anställda skulle bli uppsagda eller förflyttas till andra ställen inom vård och omsorg i Mölndal. Det var en orolig tid för oss, men som ni som läser min blogg vet så blev jag inte av med jobbet utan blev förflyttad till hemtjänsten istället -tänk att det är ett år sedan redan!

Övriga händelser i september 2009;
Kräftskiva i glada vänners lag


Besök i Slottsskogen

Slottsskogen

Utflykt till Eriksberg

S började på inlines/skridskoskola

Stygn och spruta

Idag tog S bort stygnen efter sin "tungbandsoperation". Eftersom jag jobbade var det F som fick gå med henne till tandläkaren, men enligt F så skötte sig S alldeles utmärkt. Och tandläkaren tyckte också att S sår läkt väldigt fint, så nu behöver hon inte komma tillbaka till tandläkaren förrän om ett år! :) Vad som gäller för S nu är tunggymnastik eftersom hennes tunga behöver lära sig att fungera som en vanlig tunga efter alla år...

Idag var också dagen när det var dags för vaccin i skolan -och denna gång fick S en spruta mot polio och difteri. Hon oroade sig väldigt mycket för sprutan igår och hade velat att jag eller F följt med henne, men jag sa att hon skulle klara sprutan galant -vilket hon också gjorde.
Jag minns att när jag var liten så fick man ingen poliospruta, så jag är faktiskt inte skyddad mot det. Men risken att åka på polio är nog mer än minimal så jag är inte orolig...

Imorgon har S studiedag i skolan och är därmed ledig, och som tur är aå är jag och F det också! Så då ska vi ha S kusin B här några timmar medan hans mamma jobbar, och sedan ska vi gå på bio och se "Toy Story 3" -ska bli skoj! :)
"Toy Story 3"

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0