Konfirmation för stora S!

I lördags var den stora dagen inne; det var dags för stora S att bli konfirmerad! Vi hade bjudit in mellan 25-30 gäster och de allra flesta kom faktiskt, vilket ju förstås var jätteroligt! :)
 
Det var i september förra året som stora S fick en plats i en konfirmationsgrupp som träffades i "Näsets kyrka" varje onsdag, och redan första dagen tyckte hon att det var jättekul! Förutom veckoträffarna och 12 "måste"- gudstjänster var de också iväg på två läger; ett i höstas och ett nu framåt vårkanten -och den 18 april inföll så själva konfirmationsdatumet...
 
Konfirmationen hölls i Näsets kyrka som ligger ungefär 5 minuters bilfärd ifrån där vi bor, och konfirmationsgudstjänsten började klockan 14. Det var en liten nervös samling 14-15-åringar med sina två konfirmationsledare och en präst, och varje konfirmand hade en bänkrad bokad för sina närmaste (den räckte förstås inte), och när den var fylld fick man sätta sig där det fanns plats. Detta ledde till att vi blev lite utspridda, men efter gudstjänsten "hittade" vi varandra i alla fall.
 
Förutom gudsord och allmän psalmsång, spelade konfirmanderna upp en pjäs som handlade om Jesus liv från den dagen då han valde ut sina lärjungar och fram tills han dog på korset, och jag måste säga att ungdomarna gjorde det väldigt bra! Den var moderniserad -exempelvis så använde de vissa "modeord" när de pratade- och de framförde pjäsen med humor och glimten i ögat. :) Ungdomarna tog även nattvard -vilket också kyrkobesökarna fick göra om de ville- och så samlades det upp kollekt under gudstjänsten. Gudstjänsten gick fort och till skillnad från "vanliga" gudstjänster blev denna aldrig tråkig -så tiden gick fort!
 
Ingången till Näsets kyrka
 
Fullsatt
 
Programmet
 
Alla fick stå upp när konfirmanderna kom in
 
Här ser man stora S
 
Konfirmanderna spelade upp en pjäs
 
 
Mer av pjäsen
 
 
Dags för nattvard och handpåläggning
 
Stora S handpåläggning
 
Prästen välsignar alla
 
Nattvard för besökarna
 
Konfirmanderna går ut
 
Konfirmanderna ställde upp sig för fotografering i det fina vädret
 
Efter konfirmationsgudstjänsten åkte vi och alla gäster till församlingshemmet i "Tynnereds kyrka" där vi åt mat i form av en mycket god och krämig pastasallad, och sedan fika som bestod av cupcakes, chokladbitar och hallongrottor -och så tårta, förstås! Allt hade jag gjort själv och det blev mycket uppskattat. :) Stora S fick också en del fina konfirmationspresenter och när gästerna åkt hjälptes "järngänget" åt att städa i lokalen och sedan åka hem till oss där vi såg på TV, pratade och åt snacks. En lyckad dag!
 
Gästerna
 
Fina stora S
 
Fikabordet
 
Gästerna
 
Dags att öppna presenterna
 
 
Presenterna
 
 
Stora S fick posera lite
 
 
La famiglia
 
Konfirmanderna med ledare
 
tallugglan
2015-04-22 @ 20:45:35

Kul att jag fastnade på bild :-)
Tack igen för en fantastisk helg!!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0