Ny kyl och frys

Vår gamla kyl och frys hade varit utdömda sedan länge, men av olika anledningar dröjde det ända till F:s semester i juli innan de äntligen blev utbytta...
 
Tidigare hade vi separat kyl och frys som stod under varandra (som de gör i många hushåll), men dessa har alltid känts för små. Framför allt frysen som just inte rymde mycket. Men att hitta en större kyl och frys som kunde få plats där de förra stod, var inte det lättaste -varken på bredden eller höjden.
 
Strax innan F gick på semester hittade vi dock en side-by-side, som är ett stort skåp där ena halvan är frys och andra halvan är kyl, och efter att ha mätt och kalkyrerat bestämde vi oss i alla fall att köpa den. Det var sista exemplaret som fanns i butik av just den, så vi hade tur!
 
Vi fick ragga lite folk som bärhjälp för att få upp det nya skåpet för trapporna, vilket verkligen inte var någon lätt match! Trapporna är visserligen rätt så breda, men de kröker ju sig och så bor vi dessutom högst upp, vilket innebär tre trappor. Plus att det nya skåpet var både större och tyngre än det gamla. Men med lite kloka hjärnor, starka armar och en säckkärra, så lyckades vi till slut få upp skåpet hela vägen. Att sedan få ut den gamla kylen och frysen var inte alls lika krångligt, och de står för tillfället nere i källaren i väntan på en container som vi kan slänga den i.
 
Att få vår nya side-by-side på plats krävde dock en ombyggnation i köket, så det tog F genast itu med när hans semester började. Med hjälp av sin pappa lyckades de flytta lite köksskåp så att kyl/frysskåpet kom på plats, och sedan lade F till lite hyllor och skåpluckor -och resultatet blev jättebra! Anledningen till att jag inte har visat bilder tidigare, beror på att det var först häromdagen som sista skåpluckan kom på plats, för F ägnade ju inte hela sin semester åt köksfixet -vi ville ju hinna göra lite annat också...
 
Gamla kylen och frysen borta
 
 
Det nya på plats
 
Slutresultatet
 
HÄR kan du se hur vår gamla kyl och frys såg ut!
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0