Denna veckas efterrätt blir chokladcheesecake med jordnötter efter ett recept som jag hittade i söndagsbilagan som följer med GT. Min dotter säljer ju GT varje helg, och varje söndag är det en massa smaskiga recept i bilagan! Jag har inte smakat cheesecaken, men jag älskar cheesecake och tror att den kommer att vara hur god som helst imorgon! :)
Chokladcheesecake med jordnötter
Du behöver;
200 g digestivekex
50 g smör eller margarin
ca 2 dl salta jordnötter
600 g färskost
3 ägg
3 äggulor
2 1/4 dl strösocker
1,5 dl créme fraiche (naturell)
ca 250 g jordnötssmör
Topping;
2,5 dl créme fraiche (naturell)
100 g mjölkchoklad
3/4 dl farinsocker
salta jordnötter
Gör så här;
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form (ca 24 cm) med löstagbar kant.
Mixa digestivekexen med smöret i matberedare och tryck ut massan i botten av formen. Häll på jordnötterna och ställ i kylen så länge.
Botten
Blanda färskost, ägg, äggulor, socker, créme fraiche och jordnötssmör i matberedare. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.
Smeten i formen
Dela chokladen i mindre bitar och lägg med créme fraiche och farinsocker i en kastrull. Värm och rör om tills chokladen har smält. Häll smeten över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter. Dekorera med salta jordnötter. Färdigt!
URL: http://familjeliv.se/blogg/domkallarmighannes
ser riktigt gott ut