Minisemester i Alingsås, dag 1

Under den gångna långhelgen -närmare bestämt den 4-7 maj- var jag och min syster J på minisemester i Alingsås. Eller närmare bestämt på landet utanför Alingsås. Där hade vi hyrt en jättemysig liten stuga i Näverhult, bara vi två, och vi hade det såå underbart! Det var vi, naturen och djuren, ingen jäkt, inga måsten, bara slappa och göra vad vi ville. Och som grädden på moset var vädret helt fantastiskt med strålande sol från en blå himmel varenda dag! :) Bättre kunde vi inte ha det, och ingen av oss ville åka hem (även om J stannade en dag längre än jag).
 
Paret som hyrde ut stugan var i 60-65-årsåldern och hur snälla och trevliga som helst. Det var bara att fråga om vi undrade något och eftersom vi var premiärgäster för säsongen bjöd de på både ved och färska ägg, vilket annars brukar kosta en slant.
Paret bodde på en fårgård, men förutom får hade de även höns, hundar och katter. Dessutom låg gården bredvid en stor sjö där paret hade en egen brygga och vi fick gå var vi ville på gården.
 
Själva stugan var liten, men hade precis allt man kan behöva; vardagsrum med kamin, ett litet kök, matplats, sovloft, WC, dusch och bastu. I priset ingick även tillgång till grill och solstolar och där fanns sängkläder, handdukar, filtar, kokkärl och porslin, så vi behövde inte ha med oss någonting. :) HÄR kan du läsa mer om stugan!
 
Vi anlände till stugan vid 15.30-tiden på onsdagen, och efter att ha checkat in och gjort oss hemmastadda tog vi en liten promenad runt gården och i närområdet innan vi lagade middag i stugan och tog det lugnt resten av kvällen. Vi tände en brasa i kaminen och hade det hur mysigt som helst innan vi gick till sängs för natten...
 
Stugan
 
Vardagsrummet
 
 
Litet kök med matplats
 
 
WC och bastu
 
 
Sovloft
 
Vårt värdpars hus med tillhörande lada
 
 
Får och höns
 
 
Nära till sjön
 
Vi tog en promenad
 
 
Härligt med lantluft
 
Middag i solen
 
Kvällsmys framför brasan
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0