Vit månad och annat hälsosamt

Min semester är slut och under semestern har det blivit alldeles för mycket vin, för mycket mat och för lite motion, så under den gångna helgen bestämde jag mig för att när jag började jobba igen skulle jag också börja försöka leva lite mer hälsosamt. Planen är att börja med en vit månad, äta mer grönsaker och "powerwalka" åtminstone måndag-fredag dagligen. Kroppen kan verkligen behöva rensas ur lite och kanske kan det också ge mig bättre kondition och att några kilo slinker av mig.
 
Sagt och gjort; idag satte jag min plan i verket! Till lunch på jobbet åt jag enbart grönsaker, och när jag köpte maten på Pressbyrån som ligger på källarplanet gick jag både nedför och uppför tolv trappor (!) Just trappgången var inte inplanerad, jag fick bara för mig att jag skulle välja trapporna istället för hissen. :)
 
När jag kom hem på eftermiddagen stod handling på schemat följt av middag, och efter middagen blev det en PW. Jag har tänkt att jag ska försöka ge mig iväg ut någon gång mellan 17.30 och 18.00 och promenera i minst 45 minuter. Stora S ville följa med, så vi gav oss iväg och gick fram och tillbaka till "bryggan" -det vill säga Önnereds Brygga där vi har vår sjöbod mitt emot. Det tog 52 minuter fram och tillbaka i stadig takt, så det var ju alldeles utmärkt! Svettig blev jag, men konstigt nog inte så andfådd som jag hade väntat mig. Jag orkade hålla takten både fram och tillbaka och när vi kom hem körde vi ett stretching-program under ledning av stora S, och sedan blev det en dusch. Och ingen alkohol på hela dagen! Så första dagen gick bra i alla fall!
 
Fram och tillbaka till Önnereds Brygga
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0