Årets trettioåttonde utlästa bok

De senaste dagarna har jag läst ut inte mindre än tre (!) böcker, och först ut är denna;
 
 
Baksidestext; "Paris 1895. Alfred Dreyfus, en ung judisk arméofficer, har mot sitt nekande dömts för landsförräderi. Under en officiell ceremoni vanäras och skymfas han inför en stor folkmassa, Bland vittnena till förödmjukelsen återfinns den franska arméns framtidslöfte Georges Picquart.
 
Inte långt efter att Dreyfus deporterats till sitt ödsligt belägna fängelse på Djävulsön, upptäcker Piquart information som pekar på att ett justitiemord har begåtts. Medan Piquart kämpar för att avslöja sanningen tvingas han omvärdera synen på sitt hemland, sina officerskamrater -och sig själv."
 
Förlag; Bookmark
Utgivningsår; 2017
Genre; Historisk roman
 
Detta är den enda boken (av de jag läst hittills) som faktiskt är utgiven i år, så den är sprillans ny, den är dessutom baserad på en verklig händelse.
Den är en av flera böcker som jag fått av min svärfar och jag fastnade så fort jag började läsa den. Den är spännande och ger en inblick i 1890-talets Frankrike, långt ifrån den moderna tidens mobiltelefoner och datorer. Huvudpersonen Piquart är ambitiös och älskar armén. Han har arbetat hårt i flera år, och blir befordrad till överste och chef för den så kallade Statistiska Byrån, en plats han lite motvilligt tackar ja till. Arbetet gör att han kommer i kontakt med hemliga dokument och när han läser dem så visar det sig att Dreyfus -som dömts för förräderi och fängslats- egentligen är oskyldig, och att den skyldige är en högt uppsatt person i armén, och därmed också är skyddad från det mesta.
Piquart skulle ha kunnat strunta i detta faktum, men han känner att rättvisa måste skipas, och därmed påbörjar han en egen undersökning för att få fram bevis som kan frikänna Dreyfus. Men att sätta sig upp emot armén är inget man gör lättvindligt och Piquarts undersökning leder till att både han själv och de som står nära honom hamnar i stor fara...
 
Betyg; 4 av 5.
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0