Årets trettioandra utlästa bok

Bok nummer 32 i ordningen detta år blev denna!
 
 
Baksidestext; "Manuel skulle aldrig glömma den stunden. Ljudet när fiskebåten skrapade mot de svarta klippblocken, en mås som skränade ute till havs. Den kanariska morgonsolen som klättrade över fasaderna utefter den ännu folktomma strandpromenaden. Hon var naken och låg alldeles stilla med vita rosor kring kroppen.
  "Por dios" flämtade han.
 
  En kvinna hittas mördad på klipporna nedanför norska sjömanskyrkan i Arguineguín, en fiskeby vid kusten på södra Gran Canaria och ett populärt semestermål för frusna nordbor.
  Polisen får oväntad hjälp av den svenska journalisten Sara Moberg, som driver den skandinaviska tidningen på ön och den norska före detta polisen Kristian Wede, nyanställd vid konsulatet i Las palmas. De upptäcker att den döda kvinnan arrangerats efter en berömd fjortonhundratalsmålning; Venus födelse. Och det dröjer inte länge förrän ondskan slår till igen."
 
Förlag; Månpocket
Utgivningsår; 2015
Genre; Deckare
 
Detta är ännu en av mina "mittemellanböcker", och jag har just inte läst så mycket av Mari Jungstedt tidigare, trots att hon är en etablerad författare. Ruben Eliassen var en helt ny bekantskap, men jag måste säga att boken var riktigt bra. Spännande och med karaktärer som man fastnade för -och så gillar jag upplägget med mord arrangerade efter olika målningar.
 
Huvudpersonerna i denna bok är chefredaktören Sara som bor på Gran Canaria med sin familj bestående av man och två nästan utflugna barn och expolisen Kristian som lever ensam men har en dotter sedan tidigare, som även hon bor på ön tillsammans med sin mamma. Deras vägar korsas när en av deltagarna på yogacentret på ön blir mördad, och de finner genast varandra och en varm vänskap uppstår. Tillsammans försöker de finna den skyldige och spåren leder till händelser som utspelade sig längre tillbaka i tiden, men som har kopplingar till det aktuella mordet. Och första mordet följs av ett till...
 
Betyg; 3 av 5.
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0