Årets sjuttonde utlästa bok

Den 21 mars läste jag ut sista delen i fantasyserien SWEEP...
 
 
Baksidestext; "Morgan Rowlands knows a magick that only a true blood witch can hold. It's led her to Hunter; her mentor, her guide and the love of her life, But there are secrets haunting their pasts, ones that threaten their very beings and everything they've worked ceaselessly to protect. As evli advances, Morgan and Hunter realize that the future of their world depends on the conviction of their love; for each other and everyone they cherish. But with darkness seeping in from every corner, it might not be strong enough to resist the destiny that awaits them..."
 
Förlag; Speak
Utgivningsår; 2009
Genre; Fantasy
 
Precis som tidigare så innehåller denna volym de tre sista böckerna i denna serie -det vill säga del 13-15. I första boken får vi än en gång följa Alisa som är blodhäxa till hälften där hon får kontakt med sin avlidna mors för Alisa okände bror och som leder till att hon får träffa andra släktingar som hon inte visste att hon hade. De tar dock inte emot henne med de öppnaste av armar och Alisa upptäcker att det finns dolda hemligheter i familjen samt att ett stort mörker än en gång hotar att ödelägga hela deras tillvaro...
 
Bok två handlar om Morgan och Hunter där Morgan jagas av fruktansvärda mardrömmar som hon så småningom upptäcker kommer ifrån de sedan länge döda Cal och hans mor Selene. Hur detta faktum är möjligt ger sig Hunter och Morgan i kast med. Samtidigt har Hunter fattat beslutet att inte längre arbeta som Sökare efter alla år han gjort det, men så blir han kontaktad av blodhäxor ifrån ett annat coven som misstänker att deras ledare använder sig av mörk, förbjuden magi. Kan det ha något att göra med mardrömmarna som Morgan plågas av?
 
I tredje boken har det gått några år. Hunter och Morgan är vuxna och då de båda är fullt upptagna med det de brinner för i yrkeslivet, är de mer på varsitt håll än tillsammans, vilket tär på deras förhållande. Kärleken är lika stark som någonsin, men att alltid vara på resande fot på varsitt håll och bara kunna träffas korta stunder krossar hjärtat på dem båda. Slutligen bestämmer sig Hunter för att istället följa med Morgan och friar sedan till henne. Men precis när de ska börja sitt gemensamma liv är Hunter med om en olycka och försvinner ur Morgans liv.
Flera år senare är Morgan gift med Colm -som dock nyligen har avlidit- och har en 15-årig dotter, Moira, som själv är en kraftfull blodhäxa. Dottern förälskar sig i Ian och samtidigt börjar det dyka upp saker från Morgans förflutna, saker som påminner henne om Hunter som hon förlorade för så många år sedan och som indikerar att han trots allt fortfarande kan vara vid liv. Och på något sätt är Hunters öde knutet till Ians mamma, som visar sig utföra mörk magi.
Och som om inte det räckte börjar Moira drömma drömmar som talar om för henne att Colm kanske trots allt inte är hennes biologiske far...
 
Denna serie är en av de bästa fantasyserier jag någonsin läst. Varje bok är lika spännande och svår att lägga ifrån sig och jag fick faktiskt lite separationsångest efter de sista sidorna. Alla fantasyälskare MÅSTE läsa denna serie!
 
Betyg; 5 av 5.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0