Årets trettionde utlästa bok

Den trettionde utlästa boken för året blev denna...
 
 
Baksidestext; "Det råder sorg på Hojum. Den egensinniga Agnes ligger för döden och på tunet är allt onaturligt stilla i sommarhettan. Den enda som inte låter sig påverkas är den unga Ester som väver ljusa framtidsdrömmar. Hon är snart giftasvuxen och har i hemloghet redan beslutat sig för vem som ska få hennes hand.
Som föräldralös har hon vuxit upp hos sin kärleksfulle morbror Lars och stormannagårdens präst har skolat henne i latin och skrivkonst. Men när Lars förkunnar att hans begåvade systerdotter ska bli nunna faller hela Esters värld samman.
Ödet vill dock annorlunda och Esters liv blir mer dramatiskt än hon någonsin kunnat ana."
 
Förlag; Historiska media
Utgivningsår; 2013
Genre; Historisk roman
 
Denna bok är del 5 i serien SLÄKTEN som börjar någonstans under vikingatiden och fortsätter framåt. Det är olika författare som skriver varje bok, vilket är ett spännande arrangemang tycker jag!
I denna bok får vi följa Ester som är barnbarn till Helena som vi träffade i del 4 av serien. Redan som sjuttonåring förlorar hon sitt hjärta till Thore, men innan Thore hinner be om Esters hand hos hennes morbror, förkunnar morbrodern att Ester ska bli nunna. Ester blir förtvivlad, men finner sig i sitt öde och lever ganska lycklig hos nunnorna innan hon blir kidnappad av den onde Berthel som våldtar henne under flera års tid innan han blir dödad. Istället blir Ester gift med Knut som är svears och götars kung, och att vara hans drottning blir Esters största utmaning...
 
Betyg; 3 av 5.
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0