80-talskryssning med Star fm!

Fredag till lördag var jag, F, stora S, syster J, C, A och H på en 80-talskryssning med m/s Viking Cinderella. Kryssningen anordnades av radiokanalen "Star fm" och vi bokade in oss redan i våras för att vara säkra på att vi skulle få en plats. Det är minsann inte varje dag man åker på 80-talskryssning, så det fanns inga tveksamheter när vi fick vetskap om den! :)
 
På fredagen åkte jag, stora S, F, J och C med tåget till Stockholmo klockan 11 på förmiddagen. Strax innan halv tre på eftermiddagen var vi framme i stora staden och då promenerade vi genom Gamla Stan och bort till Slussen där vi mötte upp H -sedan gick vi gemensamt till Vikingterminalen. Där väntade vi sedan in A som kom med anslutningsbussen från Nyköping och väl ombord gick vi till våra hytter där vi gjorde oss i ordning. Och med att "göra oss i ordning" menar jag att vi klädde oss i 80-talskläder. Och "oss" var i det här fallet jag, stora S, J och A -de övriga såg mer eller mindre ut som vanligt.
 
Omklädda gick vi så på jakt efter middag, men då alla tydligen skulle äta samtidigt så dröjde det ända fram emot 20-tiden innan vi fick oss något till livs. Visserligen tuggade vi i oss lite chips innan för att stilla den värsta hungern -men mat satt allt fint! :) På grund av den sena middagen missade vi dock maskeradtävlingen som annars hade varit kul att -om inte delta i- fotografera. Däremot missade vi inte karaoken -(där jag, stora S och A sjöng), Nik Kershaw som uppträdde på scen, the Gibson Brothers och DJ Janousek. Vi kom väl i säng vid 5-tiden på morgonen efter en lyckad kväll/natt! :D
 
På tåget mot Stockholm
 
Lunch på tåget
 
Stockholm
 
 
Gamla Stan
 
 
Fint väder
 
Viking Cinderella
 
 
Redo för 80-talsparty
 
 
Rockbruden A
 
Chips i väntan på middag
 
Middagen intogs på restaurang Bottega
 
 
Karaoke
 
Nik Kershaw och the Gibson Brothers på scen
 
 
Många ville dansa till DJ Janousek
 
På lördagen åt vi frukost vid 9-tiden och eftersom vädret var soligt och härligt var jag, stora S och J ute på däck efter frukosten och fram till musik-quizzet om 80-talet, som vi deltog i. Jag och A var i lag, men tyvärr fick vi bara 5 av 10 rätt så det blev inga priser för oss. Å andra sidan så blev jag och J fotade med Richard Herrey (från bröderna Herrey som vann Mello med "Diggiloo Diggiley" 1985 ifall nu någon inte visste det), så det gjorde inte så mycket. Efter quizzet blev det ett besök i Taxfree-shopen och sedan åt vi en enkel lunch. Kryssningen avslutades med att vi lyssnade på dansbandet Kindbergs och något gott att dricka. Vid 15.30 lade vi till i Stockholm och efter att ha tagit avsked av A promenerade vi andra till Centralstationen via Slussen och Gamla Stan. I Gamla Stan sa vi hejdå till H och väl framme vid Centralen åt vi på Burger King innan det var dags att åka hem till Götet igen. På grund av spårarbete fick vi åka buss från Stockholm till Järna och därifrån fortsätta med tåget -men det gick bra! Vi var hemma hos två glada katter vid halv elva-tiden på kvällen, mycket nöjda med vårt dygn till havs! Om Star fm anordnar en ny kryssning á lá 80-tal framöver, så är inte jag den som säger nej till att åka med på den! :)
 
Frukostdags
 
 
Underbart väder
 
 
Jag och J blev fotade med Richard Herrey (A tog bilden)
 
I väntan på musik-quizz
 
Lätt lunch
 
 
Kindbergs och resans sista drinkar
 
 
Tillbaka i Stockholm
 
 
Middag
 
Fint ifrån bussfönstret
 
Tåg från Järna
 
Hemma i Göteborg igen
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0