Årets femtioandra utlästa bok

Häromdagen läste jag ut denna bok;
 
 
Baksidestext; "Den 5 juni 1916 förliser det brittiska krigsfartyget HMS Hampshire utanför Orkneyöarna. Med sig till havsbotten tar det sjuhundra man -och enligt ryktet också en dyrbar last.
Nästan hundra år senare påträffas en segelbåt drivande i samma vatten. På däck finner man blod och spår efter slagsmål. Båten tillhör Bo Stenman, pensionerad Nordsjödykare hemmahörande i Marstrand, och Göteborgspolisen Karin Adler kopplas in på fallet. En kropp hittas och ytterligare en båt, och i jakten efter svar på vad som har hänt blir sambanden mellan den försvunne Bo och det för länge sedan förlista fartyget allt tydligare."
 
Förlag; Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår; 2016
Genre; Deckare
 
Denna bok är den sjätte i serien som kallas En Marstrandsdeckare. Jag har läst alla de tidigare böckerna och den största anledningen till att jag verkligen gillar denna serie är att det i varje bok både finns en historisk del och en nutida del, vilka kopplas ihop med varandra på olika sätt. Samtliga historiska delar är verklighetsbaserade då Ann ägnar mycket tid åt research inför sina böcker.
 
Huvudpersonen Karin jobbar hos Göteborgspolisen och bor på Marstrand. Hon älskar havet och båtlivet och från att ha varit singel och bott ensam på en båt i första boken i denna derie, så är hon nu sambo och väntar sitt första barn, så det är en karaktär som utvecklas med varje del, så jag rekommenderar att man läser dem i ordningsföljd!
 
I denna bok blandas förr och nu på ett väldigt bra och lättfattligt sätt. Här finns kärlek, spänning och dramatik och det är lätt att fastna för karaktärerna som är med i boken. Man märker att författaren har läst på när det gäller det verklighetsbaserade.
 
1916 förliser Hampshire och 1977 drar en expedition igång, vilken ska undersöka vraket och se om där finns guld som ägts av den ryske tsaren som ryktet säger. Expeditionen sätter både kärlek och vänskap på prov och de utsätts för väder och vind av olika slag. Man har investerat en hel del pengar i den, men frågan är om det verkligen är värt det.
En av de som deltar i expeditionen är Bo Stenman och hösten 2015 hittas hans båt övergiven och bär spår av att någon form av brott har begåtts ombord -själv är han försvunnen. Har försvinnandet något med expeditionen nästan 40 år tidigare att göra. Vad hände egentligen 1977?
 
Betyg; 4 av 5.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0