Läst; Rubinröd

För ett tag sedan läste jag ut denna bok, som är första delen i en trilogi kallad "Ädelstens-trilogin"...
 
 
Inledning; "Medan hon föll ner på knä och brast i gråt såg han sig omkring åt alla håll. Precis som han hade anat var parken folktom vid den här tiden på dygnet. Att jogga var inte ens påtänkt som fenomen och det var för kallt för uteliggare att sova på parkbänkar.
Försiktigt vecklade han in kronografen i duken och stoppade ner den i ryggsäcken.
 
Intill ett av träden vid Serpentine Lakes nprra strand satt hon hopkrupen på en liten matta av slolande krokusar, lika ledsna som hon. Axlarna skälvde och hon hulkade förtvivlat som ett sårat djur. det gjorde ont i honom att höra det. Men av erfarenhet visste han att det var bättre att lämna henne i fred, så han slog sig ner bredvid henne i det daggfuktiga gräset och stirrade på den spegelblanka ytan -och väntade."
 
Det är inledningen på första delen i denna fantasytrilogi som handlar om tonårstjejen Gwendolyn som en dag upptäcker att hon kan förflytta sig i tiden. Det är en ärftlig gen i hennes släkt, men alla har varit övertygade om att det var Gwendolyns kusin Charlotte som bar på genen, och Charlotte har därför förberetts för tidsresande hela sitt liv. Det blir stor uppståndelse när det visar sig att Gwendolyn har genen istället, och hon är inte det minsta förberedd men kastas rakt in i en värld av tidsresande, hemligheter och spännande äventyr.
 
Förutom att hon kan förflytta sig i tiden har Gwendolyn också förmågan att se och tala med varelser som kommer från den andra världen, som spöken och demoner, men det är ingenting hon talar om för sin familj. Den enda som får veta alla Gwendolyns hemligheter är hennes bästa vän Leslie, och hon blir ett osvikligt stöd för Gwendolyn när hon försöker anpassa sig till den helt nya värld hon har hamnat i. Och det blir inte lättare för Gwendolyn när hon dessutom förälskar sig i en annan tidsresenär...
 
Titel; Rubinröd
Författare; Kerstin Gier
Genre; Fantasy
Boktyp; Inbunden
Antal sidor; 370
Utgivningsår denna utgåva; 2013
Förlag; Bonnier Carlsen
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0