Kollaps!

Denna helg är stora S i Borås där hon och hennes klass är med i en teatertävling. Två grupper -däribland stora S grupp- spelar upp pjäsen KOLLAPS, och de övriga två grupperna spelar upp DNA. Den vinnande gruppen får äran att komma till Stockholm och spela upp sin pjäs.
 
Kollaps ingår i det så kallade LÄNK-projektet, som riktar sig till amatörteatergrupper med åldersgruppen 15-20 år och är nyskriven dramatik som passar den värld vi lever i just nu. Kollaps handlar om miljömedvetenhet, och i stora S pjäs blir man bekant med både de som är miljökämpar nästan intill besatthet, och de som inte tycker att miljöfrågan är särskilt relevant. Och eftersom stora S skola är en HBTQ-vänlig skola så är personerna i pjäsen en salig blandning av heterosexuella, bisexuella, transpersoner, gay och icke-binära personer, vilket ger pjäsen en extra krydda! :)
 
Såsom varande anhörig till skådespelarna i stora S grupp fick vi möjligheten att se föreställningen vid två tillfällen innan Borås denna vecka, och jag såg den i måndags tillsammans med syster J och min äldsta systerdotter M. Pjäsen spelades upp på stora S skola; "Schillerska gymnasiet", här i Göteborg och var över en timma lång. Det märktes dock inte, för det var en bra och intressant föreställning som innehöll både allvar och humor -och eleverna är ju så duktiga! Stora S spelade en karaktär som heter Liten och som är på miljökämparnas sida. Naturligtvis följde mobilen med så jag kunde ta lite bilder! :)
 
Hela ensemblen
 
Miljökämparna
 
Icke miljökämpar
 
 
Ett musikband
 
Statyerna är gjorda av skräp av miljöaktivisterna och ställs i trädgårdar i bostadsområdet för att väcka reaktioner
 
Stora S i lila tröja
 
 
 
Inom samma familj finns både miljöaktivister och icke miljökämpar, vilket leder till konflikter
 
Det finns även plats för kärlek
 
 
 
 
Dramatik i slutet av pjäsen
 
 
Avslutande sångnummer
 
Det ska bli spännande att se hur långt stora S grupp kan ta sig i denna tävling, men oavsett vilket så är jag en stolt mamma till en mycket begåvad dotter. Och vinna är ju ändå inte allt -det viktigaste är att man har roligt och gör sitt bästa! :)
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0