Minisemester på Österlen, dag 1

I år var tredje året som jag och min syster J tog oss en "man-och barnfri" långhelg under Kristi Himmelsfärdshelgen. I år föll valet på Österlen i sydöstra Skåne där vi bodde på ett mysigt B&B i Borrby, som ligger "i hjärtat av Österlen". Gården har tidigare använts som bland annat fattighus, så den har sin historia. Borregården -som det heter- ligger på landet och har inte så många rum, och det ligger nära allting som man kan tänkas vilja upptäcka i Österlen. Vårt värdpar var mycket trevliga, rummen personliga (ja, vi kikade in i några stycken då vi var de första gästerna som checkade in) och där var lugnt och tyst med bara fågelkvitter som sällskap, Underbart! :)
 
Vi gav oss av hemifrån på förmiddagen den 10 maj och bilresan tog ungefär 3,5 timmar -vilket jag tycker är en helt okej sträcka! Vi var på plats en timma innan incheckningstiden som stod på nätet när jag bokade vår vistelse förra året, men rummen var färdiga så vi fick komma in ändå.
 
Planen för dagen var att besöka Ystad, som visade sig vara en jättemysig stad med gamla anor -där finns tillexempel ett kloster från 1200-talet, vilket beboddes av de så kallade gråbröderna på den tid det var i bruk. De hade guidade visningar där, men eftersom vi var där först på eftermiddagen var klostret stängt för dagen -vilket dock inte hindrade oss från att titta på omgivningarna omkring det, vilka man alltid har tillgång till. :)
 
Inne i Ystad köpte vi oss korv och en engångsgrill på vilken vi hade tänkt grilla korven. Vi kom till ett (av många) naturreservat vid havet -Ystads Sandskog- men tyvärr blåste det så mycket att kolen inte fattade eld, så det fick bli kall korv istället. Men det gick bra, det med, och vi hade en fantastisk utsikt som plåster på såren.
Efter avslutad middag gick vi runt lite i reservatet innan vi åkte till Borregården och vår första natt där.
 
Borregårdens B&B i Borrby
 
 
Vårt rum
 
 
Vi besökte mysiga Ystad
 
 
Ystad
 
 
Mysigt
 
 
Kloster för gråbröderna under 1200-talet
 
Fint vid klostret
 
 
Vid klostret
 
 
Mer av Ystad
 
Kall middag i Ystads Sandskog -men vacker vy!
 
 
Ystads Sandskog
 
 
Det skånska landskapet
 
En lite ovanlig kyrka vi åkte förbi på vägen hem till vårt B&B -med fin utsikt!
 
 
Kvällning på Borregården
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0