Läst; Svarta huset

För en vecka sedan läste jag ut denna bok...
 
 
Inledning; "Precis här och nu, som en gammal vän brukade säga, befinner vi oss i det föränderliga nuet, där klarsynthet aldrig är någon garanti för perfekt syn. Här: ungefär sjuttiofem meter, lika högt som en svävande örn, över Wisconsins västligaste utkanter, där Mississippiflodens nyckfulla lopp ristar en naturlig gräns. Nu: en tidig fredagsmorgon i mitten av juli några år in på ett såväl ett nytt århundrade som ett nytt årtusende vilkas fortsatta förlopp är så dolda att en blind har större möjligheter att urskilja vad som väntar än du eller jag. Precis här och nu har klockan just passerat sex på morgonen och solen står lågt på den molnfria himlen i öster, ett svällande, självsäkert, gulvitt klot som alltid för första gången är på väg mot framtiden och i kölvattnet efterlämnar det konstant ackumulerande förflutna som mörknar i takt med att det försvinner bort och gör oss alla blinda..."
 
Så börjar denna skräckfantasyroman som handlar om en ond kraft från en annan värld som tar sig in i den vanliga världen och sprider död och fruktan omkring sig. Ett antal barn försvinner för att sedan hittas döda och brutalt stympade, och en del av invånarna i staden uppför sig konstigt och verkar drabbas av en plötslig psykisk sjukdom. Mördaren lämnar efter sig skrämmande meddelanden men inga övriga spår, och polisen står maktlös. Slutligen kallar man in den före detta polisen Jack Sawyer som tjugo år tidigare själv var med om en skrämmande och oförklarlig upplevelse, och det visar sig att det som hände då har kopplingar till det som händer nu. Jack tar sig motvilligt an fallet och dras in i en virvel av ondska, grymhet, oförklarliga händelser och mord, vilka tycks kretsa kring ett svart hus i utkanten av staden...
 
Boken är otroligt spännande -en riktig nagelbitare- och det var jättesvårt att lägga den ifrån sig. Stephen King är ju en oerhört skicklig skräck-författare och berättare, och jag har läst flertalet av hans böcker innan. Just denna bok är uppföljaren till boken TALISMANEN, som jag faktiskt inte har läst -men defintivt kommer att läsa vid tillfälle!
 
Titel; Svarta huset
Författare; Stephen King, Peter Straub
Genre; Fantasy/Skräck
Boktyp; Inbunden
Antal sidor; 622
Utgivningsår denna utgåva; 2004
Förlag; Bra Böcker
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0