Läst; Sången om den röda rubinen

För några dagar sedan läste jag ut denna bok;
 
 
Inledning; "När du i den stilla, folktomma vårnatten viker av från gatan och styr dina steg mot den offentliga parken, när du står framför den höga smidesjärngrinden och lyfter handen för att lägga den på den stora, nötta mässingsklinkan, då sväljer du.
Det kan vara därför att det är natt, ty natten är en förbjuden tid. Som en gammal tjuv vänder du dig omärkligt om och kastar en förstulen blick på husen på andra sidan gatan. Husen sover. I hundra fönster, de flesta med nedrullade gardiner, ser man inte ett öga. Staden sover."
 
Så börjar denna roman som handlar om huvudpersonen Ask under några år när han läser ekonomi på universitetet och härjar runt bland olika kvinnor. Det handlar mycket om sex och passion, men också en del om kärlek och hur det i Asks värld är i det närmaste oförenligt. När han attraheras av en kvinna -som i de flesta fall av någon anledning attraheras av honom tillbaka- är det all-in med ganska beskrivande sexscener, men utan några andra känslor än lusta. Märker han att kvinnan ifråga börjar få känslor för honom flyr han all världens väg. Och om han själv blir förälskad är han en stammande fåntratt som inte kan få ur sig en enda vettig sak och han skräms av tanken på att ha sex med henne.
 
Det är också en mänsklig bok där Asks brister och hur han känner sig i olika situationer inte på något sätt glorifieras, författaren lyfter fram Asks brister och styrkor lika mycket.
Avslutningsvis är det även en poetisk bok då författaren har ett målande och -faktiskt- romantiskt språk.
 
Titel; Sången om den röda rubinen
Författare; Agnar Mykle
Genre; Roman
Boktyp; Inbunden
Antal sidor; 450
Utgivningsår denna utgåva; 2016
Förlag; Lind&Co
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0