Läst; Svarta änglar

För ett tag sedan läste jag ut denna bok;
 
 
Inledning; "Jag borde ha begripit bättre. Hur kunde jag låta någon gå loss på mitt ansikte med en skalpell? Melody Dale stirrade på sin spegelbild med en känsla av nederlag.
Så sent som året innan hade hon blivit framröstad till Storbritanniens inte bara vackraste utan också sexigaste kvinna. Hennes agent hade varit utom sig av glädje: det här var helt enkelt något aom aldrig inträffade. Men Melody hade klarat det. Hon hade varit tillräckligt vacker och sympatisk för att tilltala kvinnorna, utan att stöta bort dem genom att vara öppet sexig. Samtidigt hade hon utstrålat så mycket sexighet att en mängd GQ-läsare hade svarat att hon var den tjej som de helst ville hamna i säng med.
 
Det kom inte som någon överraskning när Melody fick utmärkelsen Englands vackraste kvinna: det var omöjligt att glömma hennes änglalika ansikte, mandelformade blå ögon och vita hy som inramades av ett moln av naturligt kolsvart hår. Hon hade en slank smidig kropp och var en tjugofyraåring som hade turen att kunna äta vad hon ville, bara hon gick till gymmet med jämna mellanrum. Då hade det varit en större bedrift att vinna GQ:s "Sexigaste kvinna 2010"-omröstning, eftersom Melody bestämt vägrade att ställa upp på de herrtidningsolmslag eller fotoreportage som vanligtvis banade väg för den sortens utmärkelser..."
 
Denna bok är väl närmast att kallas romance, vilket egentligen inte är någon genre som intresserar mig i någon större grad då de oftast handlar om kärlek och sex och saknar action och spänning, men denna var ändå helt OK. Man får följa några olika människor; Melody, som älskar att stå på teaterscenen, men lockades att spela Wonder Woman i Hollywood -en roll som innebar att hon var tvungen att genomgå flertalet skönhetsingrepp för att se snyggare och sexigare ut. Hon ångrade sig bittert efteråt och så snart filmen haft premiär bestämde hon sig för att operera tillbaka sig till hur hon såg ut innan. När hon vilar upp sig efter operationen tas hon om hand av sjuksköterskan Aniela och de utvecklar en nära vänskap. Aniela har även hand om en annan patient som vilar ut efter en operation; lönnmördaren Jon som flyr från sitt förflutna och som hon inleder ett förhållande med.
 
Andra personer man möter i berättelsen är den ryske affärsmannen Grigor, hans svartsjuka hustru, Andy som arbetar för Grigor, är gay och förälskar sig i en berömd fotbollsspelare, Melodys expojkvän (men som hon fortfarande älskar) och en del andra människor. Kärlek, sex, vänskap, hat, hemligheter och även lite action är ingredienserna i denna roman.
 
Titel; Svarta änglar
Författare; Rebecca Chance
Genre; Romance
Boktyp; Inbunden
Antal sidor; 482
Utgivningsår denna utgåva; 2013
Förlag; EA Förlag AB
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0