Årets andra utlästa bok...

...blev EN RÖD LITEN FÅGEL I JULETID av Fannie Flagg. Även denna bok var planerad att läsas ut förra året, vilket ni säkert förstår i och med att titeln innehåller en färg. Istället blev det min andra bok för 2019, och denna läste jag ut den tredje januari.
 
 
Ur boken; "Roy stod där, helt chockad. Han kunde bara inte tro att detta kalla, livlösa ting som han höll i handen verkligen var Jack. I detta ögonblick kändes det som om hela världen tystnade, och det enda Roy kunde höra var ljudet av sitt eget bultande hjärta. Han stod kvar som lamslagen, rörde sig inte förrän han till sist hörde Oswald knacka högljutt på fönstret på framsidan. Han tittade upp och såg Oswald vinka åt honom. Roy gick bort och öppnade dörren. Oswald kunde se att Roy var vit som ett lakan. Någonting var på tok.
"Följ med in på kontoret" sa Roy.
Oswald följde efter honom mot den bakre delen;
"Vad är det fråga om, Roy?"
Roy stängde dörren;
"Jack är död."
 
Denna bok handlar om den medelålders Oswald som får domen att han bara har en kort tid kvar att leva och åker till varmare breddgrader för att tillbringa sin sista tid där. I en sömning liten småstad möter han inte bara ett varmare klimat utan också ett antal varma och trevliga människor, och mötet med dem förändrar hans liv helt och hållet.
 
Det är en lättläst bok som handlar om några människor och deras vardagsliv, som kan vara nog så dramatiskt emellanåt. En feelgood-bok.
 
Om författaren; Uppvuxen i Alabama, bosatt i Kalifornien. Vid nitton års ålder började hon skriva och producera TV-program och fortsatte sedan som skådespelare och manusförfattare.
 
Titel; En röd liten fågel i juletid
Författare; Fannie Flagg
Genre; Roman
Boktyp; Inbunden
Antal sidor; 290
Utgivningsår denna utgåva; 2004
Förlag; Albert Bonniers Förlag
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0