Bokutmaningen, bok no.38

Den trettioåttonde utlästa boken i år blev MARIAS TÅRAR av Olle Lönnaeus. Det är en deckare av en författare jag inte läst tidigare, och det visade sig att denna bok var del två i Lönnaeus serie om poliserna Jonny och Eva.
En okänd man hittas fastfrusen i isen, avrättad med ett skott i pannan, och det visar sig att mannen var livvakt till en av Jonnys gamla bekantingar, gangsterbossen Ratko Jokovic. Jonny står i skuld till Ratko och Ratko kräver därför att han ska ta reda på vem som bär skulden till avrättningen. En tid därefter blir Jonnys exfru mördad och Jonny får skulden och måste hålla sig undan -hans enda sätt att rentvå sig själv är att finna sanningen. Hänger de två händelserna ihop?
 
Marias tårar
 
Inledning; "Ett tunt lager pudersnö täcker ansiktet som sticker upp ur isen. Det ser ut som om någon har hällt mjöl över gubben.
Pojken tittar nyfiket. Måste vara kalltatt ligga nergrävd så där, tänker han.
Försiktigt går han fram. Kastar en blick inåt land. Mamma har ju sagt åt honom att inte ge sig ut på isen. Men hon kan inte se honom nu.
Packisen har tryckt ihop sig, byggt vallar och gropar som man kan gömma sig i. Det är lite kusligt. Kittlar så härligt i magen.
Nyss ropade mamma på honom. Det lät som om hon hade gått ut på träbryggan som leder ut till kallbadhuset för att leta. Gång på gång skrek hon hans namn. Orolig, som vanligt. Men han hukade sig snabbt och låtsades inte höra. En liten stund till vill han smyga..."
 
Titel; Marias tårar
Författare; Olle Lönnaeus
Genre; Deckare
Boktyp; Pocket
Antal sidor; 384
Utgivningsår denna utgåva; 2016
Förlag; Pocketförlaget
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0