Brännö

Idag har jag varit ledig från jobbet eftersom jag har jobbat helgen och det har varit väldigt skönt! Vädret såg lite halvdant ut imorse, men sedan blev det underbart!
Jag passade på att handla lite på förmiddagen medan S var i skolan och sedan hämtade jag henne efter lunchen. Efter att jag ätit lunch så fick jag sms från J där hon skrev att hon blivit ledig från jobbet idag och frågade om vi skulle hitta på något. Först hade vi inga ideer, men sedan kom hon med förslaget om att vi skulle åka ut till någon av öarna i skärgården, för till de öar där det bor folk året runt går det färjor regelbundet.

Sagt och gjort; vi gav oss iväg. J hämtade upp mig och S med jobbilen och så åkte vi till Saltholmen, varifrån färjorna avgår. Solen sken och det var runt 20 grader varmt, så det var en perfekt dag för en skärgårdstur. Vi åkte förbi en affär och handlade lite smarrigt fika innan vi tog den färja som gick först -och sålunda blev det Brännö. Det var ganska mycket folk som åkte med och vi satt på platserna som finns utomhus, vilket var jättehärligt!
Färjan gjorde två snabbstopp på vägen innan vi var framme på Brännö...resan tog bara ca 22 minuter. Det är verkligen fantastiskt att bo med havet inpå knuten, och det kostar inte mer än en vanlig buss- eller spårvagnsbiljett att komma ut till en skärgårdsö!

Brännö är en av de största öarna i Göteborgs skärgård och där var verkligen supermysigt. Inga bilar utom taxi får åka där; de bofasta tar sig istället fram med flakmoppe eller cykel, så luften är fräsch och man behöver inte oroa sig för att bli påkörd -bara det är ju värt en hel del! Sedan är det vackert också; många riktigt gamla hus och fina promenadvägar som förr eller senare leder till havet åt vilket håll man än går. Vi valde slumpmässigt en väg som ledde till Galtö och där slog vi oss ner på klipporna i solen och fikade -hur härligt som helst! S skulle givetvis bada fötterna, men det var bra kallt tyckte hon. Jag och J, däremot, behöll skorna på. Vi pratade om att vi gjorde smarta val när vi flyttade ner till Götet...jag tror inte att någon av oss kommer att flytta härifrån igen!

Vi var på Galtö ca 45 minuter efter att vi klivit av färjan och sedan stannade vi där i ca 1,5 timme, så vi var ganska ömma i baken efter att ha suttit på klipporna så länge...*ler* Sedan promenerade vi till en annan del av ön och på vägen såg vi både ett pensionat och ett värdshus och man blev ganska sugen på att återkomma dit senare i sommar när värdshuset är öppet och sitta och äta där, för det såg jättemysigt ut!
Efter det promenerade vi tillbaka till där färjan avgår och vi kände oss verkligen helnöjda med eftermiddagen! Men vi märkte när vi satte oss igen att vi hade gått långt och fått mycket luft, för fötterna ömmade och gäspningarna kom omedelbart. Borde sova gott inatt nu...

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0