Julförberedelser

Tänkte jag skulle skriva lite om julförberedelserna för att tänka på något annat än lägenheten som jag och F vill köpa -det ser inte så ljust ut på den fronten just nu, nämligen. Vi har till fredag på oss att svara ja eller nej på om vi ska köpa lägenheten och på dessa ynka två dagar måste F hitta en köpare till sin lägenhet och jag måste få klartecken från banken. Jag var ju där och pratade om bostadslån för en tid sedan och fick ett muntligt löfte om att få låna 750.000 och så fort hon fått pratat med bankens jurist skulle min bankman skicka mig ett skriftligt löfte. Det har dock inte kommit och när jag ringde min bankman idag sa hon att hon inte fått tag i juristen men att hon skulle försöka idag igen och sedan höra av sig. Vilket hon inte gjort, så troligen har hon väl inte fått tag i juristen, men jag ska ringa henne imorgon igen och höra mig för om det verkligen måste blandas in en jurist i det hela. Men även om jag får lånelöftet så kanske vi inte kan köpa lägenheten i alla fall om inte F får sålt sin. Han ringde några kontakter häromdagen och då lät det som om det fanns hur många intresserade köpare som helst, men dessa krympte raskt ner till två stycken och nu har den ena dragit sig ur för att hon tyckte att en miljon var för mycket att betala för F:s lägenhet. Så vi kan tydligen bara sätta vårt hopp till en enda köpare och att jag får igenom lånet, annars kan vi inte köpa lägenheten. Det är naturligtvis ingen katastrof, men den kändes så himla rätt när vi tittade på den och så var det ju ett väldigt bra pris på den med tanke på hur stor den faktiskt är, så det skulle vara en stor besvikelse om allting går i stöpet nu. Men jag har förberett mig på detta faktum och det finns alltid andra lösningar, så jag och F överlever nog. Vi är båda av den åsikten att det finns en mening med allting och kanske är det inte meningen att vi ska få den här lägenheten av en eller annan orsak. Nåväl! Över till det jag skulle skriva om.

Jag har så smått börjat med julförberedelserna nu; idag fick jag upp ljusdekorationen som jag brukar ha på balkongräcket varje år -det ser så trevligt ut med sådana tycker jag! Tyvärr så visade det sig att en del av lamporna inte

Balkongdekoration

lyser och eftersom jag inte kan göra någonting åt det så får väl en del av dekorationen vara mörk, helt enkelt, även om det känns lite trist.
Jag fick också bakat årets skörd av lussebullar idag tillsammans med S. Jag ser alltid till att ha bakat lussebullarna i god tid innan Lucia och i år var ingen undantag. Receptet är på 30 stycken, men jag får alltid fler och denna gång blev det 45 stycken sammanlagt, så det räcker ju över Lucia och jul och kanske nyåret också med lite tur.

Lussebullar

Nu på söndag är det ju första advent och då är tanken att jag ska få upp resten av julpyntet, men eftersom jag kommer att vara hos F i helgen och kommer hem först på söndag kväll så är det inte omöjligt att jag tar fram pyntet tidigare. Idag tog jag i alla fall upp kartongen med julpynt från förrådet, så det är bara att packa upp när andan faller på. Jag måste kolla igenom mina gardiner också och se vilken jag ska ha i vilket fönster...
Julklappar ska jag börja inhandla nu också; jag får min lön imorgon och när jag har skrivit mina räkningar ikväll får jag se hur mycket som blir över -men det blir nog inga dyra presenter i alla fall. Jag vet vad jag ska köpa till de flesta och jag har valt sådana som inte kostar alltför mycket -det är ju trots allt tanken som räknas!

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0