Långväga besök och Kulturskolans Dag

Igår fick vi långväga besök av min pappa och hans fru M. Pappa bor numera i Luleå -i sitt gamla föräldrahem- medan M och deras son R bor kvar i Stockholm. M är dock ganska mycket i Luleå medan pappa bara åker till Stockholm när familjen ska göra något speciellt -som att hälsa på oss här i Göteborg, tillexempel...
 
Nåja, sanningen är att pappa och M åkte till Tyskland idag tillsammans med ett par kompisar, men för att hinna träffa oss och syster J med familj, kom de hit till Göteborg igår och sov i sin husbil vid Önnereds brygga över natten. De var på plats vid 17.30-tiden och vi cyklade ner till brygga medan J och tjejerna tog bilen -och så var vi där i ett par timmar, pratade och hade trevligt. Precis när vi skulle bege oss hemåt kom F:s föräldrar ner till bryggan, och efter vad jag hörde så hade de riktigt trevligt tillsammans under kvällen. :)
 
I pappas och M:s husbil
 
Idag var det så "Kulturskolans Dag", och på eftermiddagen skulle stora S spela upp teater med sin teatergrupp på "Stadsbiblioteket". Men innan dess var hon sidodomare i en tävling på judoklubben, och efter att vi lämnat av henne åkte vi ner till bryggan och träffade pappa och M ett par timmar till innan de skulle åka vidare till IKEA i Kållered. Sedan hämtade vi upp stora S och åkte in till sta'n. Teatergruppen skulle träffas och repa en timme innan föreställningen, och medan de repade åt jag, F och lilla S lunch och tittade lite i affärer.
 
Föreställningen skulle äga rum i "Hörsalen" på biblioteket och denna gång spelade de upp en forumteater. En forumteater är en föreställning där man spelar upp en pjäs med en negativ handling, och sedan frågar publiken om de har några förslag på hur man skulle kunna göra för att handlingen ska vändas till något positivt istället.
Teatergruppen spelade upp två korta pjäser, och som vanligt skötte de sig utmärkt! Duktiga tjejer! :)
 
Första pjäsen handlade om några kompisar där alla utom en köpte ett jättedyrt godis. Den som inte köpte något godis hade inte pengar till det, varpå de andra mobbade henne och kallade henne "fattig". Hon kom med undanflykten att hon inte fått sin månadspeng men när hon kom hem visade det sig att hon hade en arbetslös och alkoholiserad mor som helt enkelt söp upp alla pengar...
 
Första pjäsen
 
 
Första pjäsen
 
 
Första pjäsen
 
Pjäs nummer två handlade om en mamma, en pappa och tre barn där pappan favoriserade de två yngsta för att de var framgångsrika ballerinor, medan den äldsta blev negligerad och bortglömd. Och mamman gjorde ingenting åt det.
 
Andra pjäsen
 
 
Andra pjäsen
 
 
Andra pjäsen
 
 
Duktiga teater-tjejer
 

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0