Studentdag!

Den 3 juni tog stora S studenten efter att ha kämpat tre år på teaterlinjen på "Schillerska Gymnasiet" -tre år som har gått oerhört fort, måste jag säga!
Dagen började tidigt för stora S då de skulle samlas för champagnefrukost hemma hos en klasskamrat redan 6.30 på morgonen, så det blev att gå upp i ottan. Stora S fick skjuts med en annan klasskompis, och det innebar att vi inte såg henne igen förrän vid utspringet från skolan på eftermiddagen. Under tiden fixade vi till det inför mottagningen som vi hade på logen på "Olles Gård".
 
Så här laddad var stora S inför champagnefrukosten på morgonen
 
Vid 14-tiden var det dags för utspring, så jag, F och lilla S samlades utanför skolan tillsammans med andra förväntansfulla föräldrar, släktingar och vänner till de nybakade studenterna, och när utspringet var färdigt skulle eleverna åka studentflak genom sta'n i 1,5 timma.Under tiden återvände vi till Olles Gård där vi började ta emot gäster från kl.16, men stora S själv dök inte upp förrän runt två timmar senare...
 
Stora S studentplakat
 
Mycket folk utanför skolan
 
Studenterna i väntan på utspring
 
Lång väntan även för anhöriga
 
Den nybakade studenten stora S
 
Till studentmottagningen hade vi valt både kall och varm mat. Varm mat i form av grillade hamburgare och grillad korv med tillbehör och kall mat i form av grillad kyckling, rostbiff, potatissallad och sallad. Efterrätten var tårta och frukt, enligt stora S egna önskemål. Och då fanns det förstås diverse drickbart!
 
F tog hand om grillen
 
Den kalla maten
 
Drickbart
 
Efterrätt
 
 
Gästerna började droppa in från kl.16
 
 
Efter studentflaksåket anlände stora S till gården
 
 
Gästerna
 
 
Gästerna
 
 
Gästerna
 
 
Dags för presentöppning
 
 
Presentöppning
 
 
Presentöppning
 
Ungefär vid 20-tiden hade gästerna gett sig iväg och stora S begav sig hemåt för att byta om inför kvällens studentfest på en nattklubb inne i sta'n. Jag och F plockade undan och diskade efter mottagningen under tiden. Stora S var mycket nöjd med sin dag och var hemma vid ett-tiden på natten. En lyckad studentdag! :)
 

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0