Flytten -dag ett

Idag klarade vi av den första av totalt tre flyttdagar. Dag två blir nu på måndag och dag tre lördag 6 juni -sedan är allt klart!
F hade hört sig för med flera stycken om de kunde hjälpa oss att flytta idag, men i slutändan så blev vi "bara" sex; F:s syster och mamma, vår kompis D och kompis B -och så jag och F, förstås. Vi skulle tömma F:s lägenhet och köra igång vid 11-tiden, vilket vi också gjorde. Men först var det bara jag, F och B, sedan tillkom de andra efterhand.

Steg ett av vår flytt; tömma F:s lägenhet


Vad vi gjorde idag var att tömma F:s lägenhet på möbler och köra bort dem till F:s stora hobbyrum, samt källarförrådet som hör till vår nya lägenhet -Fredric fick nämligen nyckeln dit av hon som bodde i lägenheten före oss. Vi hade ju helst velat haft en lägenhetsnyckel för att kunna bära upp möblerna med en gång, men vi fick nöja oss med källarförrådet.
Som tur var så var det faktiskt ett riktigt stort källarförråd och vi fick in båda F:s soffor samt våra tre sängar där+lite småplock, och det är inte dåligt! Resten bar vi bort till hobbyrummet.

Flyttandet gick väldigt bra trots att vi inte var så många; att tömma lägenheten tog ungefär två timmar och sedan fikade vi med lite smörgåsar och drickbart innan våra hjälpredor gav sig iväg. Jag, F och S åkte ner till Önnered och sedan vidare över till Lillön där vi sedan låg i solen och slappade. Det har ju verkligen varit ett underbart väder idag; strålande sol och högsommarvärme, så vi passade på att njuta lite efter vårt slit. Vi var på Lillön i ca 1,5 timme, men redan på den korta stunden fick jag faktiskt lite färg -inte helt fel! =)

Efter Lillön hämtade vi det som fanns i F:s kyl och frys och sedan åkte vi till Mölndal där vi nu ska sova ett par nätter eftersom våra sängar är "nedpackade" så att säga. Imorgon tar en städfirma hand om flyttstädningen i F:s lägenhet, så det blir en lugn dag för oss så vi kan ladda batterierna inför måndagen. Det känns så himla skönt att flytten äntligen har kommit igång!

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0