Första Advent

Idag är det första Advent, men det är svårt att tro med tanke på att vi nästan har haft vårväder här idag. Det är lite kallt, förstås, men solen har varit framme och vi har inte sett ens den minsta lilla snöflinga. Inget regn heller, för den delen! :)
 
I morse tände vi första adventsljuset

Idag har det varit fullt upp. Stora S skulle i vanlig ordning sälja GT och medan hon var borta tog F ner våra balkongmöbler till förrådet. Vi har pratat om det i typ en månad, men av någon anledning blev det inte av förrän nu. Så sent har vi aldrig tagit ner balkongmöblerna förut! Å andra sidan har vi varit väldigt tidiga med julklappsinköpen i år, så det kanske jämnar ut sig! ;)
 
När stora S återvände efter sin runda fick jag köra henne till Näsets kyrka där det var obligatorisk första advent-gudstjänst för dem som läser konfirmation som stora S gör.
Medan stora S var i kyrkan tog jag, F och lilla S en promenad till ankdammen för att se om där fanns några änder som var sugna på lite gammalt bröd som vi hade med oss. Och visst fanns det änder! Dessutom var de hungriga, så fort de fick syn på oss kom de skyndande. Vi hade inte ens öppnat brödpåsen -de visste vad som väntade ändå. :)
 
Hungriga änder
 
När vi tömt påsen gick vi till den intilliggande lekparken så att lilla S kunde roa sig lite, och sedan var det dags att promenera hem och äta lunch. Lämpligt nog messade stora S kort efter att vi kommit hem och sa att hon var färdig i kyrkan, så F åkte och hämtade henne. Sedan hann hon bara vara hemma en knapp timme innan hon skulle träffa sin klasskompis D som hon gör ett dansprogram med. De ska dansa till två låtar och sedan ska de visa upp dansen i skolan.
F körde stora S till D och passade samtidigt på att inhandla en eldriven fönstertvätt och en julklapp till lilla S och när han kom hem testade han fönstertvätten omedelbart -och med gott resultat!
 
Lilla S i lekparken
 
Stora S var hemma igen vid fyratiden och då var det i princip dags att börja med middagen, och när vi ätit underhöll vi lilla S tills det var dags för honom att duscha och sedan gå och lägga sig, och när han somnat tittade vi på den första av de 13 julfilmer vi har här hemma. Tanken är att vi ska hinna se alla 13 innan julafton...
 
Snart är det jul!
 

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0