Årets trettiosjunde utlästa bok

Häromdagen läste jag ut nästa bok i den så kallade "Hagfors-serien"...
 
 
Baksidestext; "Det är tidig oktobermorgon och utanför slaktboden i Ulvanå samlas byns jaktlag för ännu en dag bland björn och varg i Tiomilaskogen. Några timmar senare hittas en av älgjägarna, Pär Sanner, död på sitt pass.
Polisen inser snabbt att den skyldige måste vara en av Pärs jaktkamrater. Men vem hade motiv och tillfälle? Misstankarna riktas åt alla håll och bygden surrar av rykten. Att Hagforspolisens nya krimchef, Petra Wilander, är lika misstänkt som alla andra i jaktlaget gör mordutredningen än mer komplicerad.
Liven i Ulvanå blir en mardröm för Pärs änka när familjens hemligheter grävs fram en efter en. Och snart blir det tydligt att man inte ens i ett litet samhälle som Hagfors kan veta vem som egentligen är vän och vem som är fiende."
 
Förlag; Forum
Utgivningsår; 2013
Genre; Deckare
 
Denna bok är den tredje fristående delen i Hagfors-serien, men även om det är nya mordfall i varje bok så händer det ju ändå saker i kronologisk ordning, så personligen tycker jag att man ska läsa böckerna i rätt ordning.
Denna bok är lika spännande som de föregående. Man får följa de välbekanta huvudpersonerna både i yrkeslivet och privat och i just denna bok ställs privata relationer på sin spets. Journalisten Magdalena Hansson är mammaledig, men kan ändå inte låta bli att jobba, och hon engagerar sig i fallet med Pär Sanner. Hemligheter kommer upp till ytan, vilket leder till konflikter, och försätter Magdalena och hennes familj i fara...
 
Betyg; 4 av 5.
 

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0