Läst; Den vite ryttaren

För några dagar sedan blev jag klar med denna bok...
 
 
Inledning; "När jag nuförtiden betraktar folk runt de tjugo finner jag dem sorgligt unga, knappt nog avvanda från sina mödrars pattar. Men när jag själv var i den åldern fann jag mig själv fullvuxen. Jag hade satt ett barn till världen, slagits i en sköldborg och tog ovilligt emot råd från andra. Kort sagt var jag överlägsen, styvnackad och dum. Det är också anledningen till att jag, efter slaget vid Cynuit, begick det ena misstaget efter det andra..."
 
Så börjar denna bok, som faktiskt är bok två om huvudpersonen Uthred och som utspelar sig under 800-talet. Jag har inte läst del ett, men som tur är så är denna del fristående, så det gick bra att följa med i alla fall. Det har ju faktiskt varit så vid tidigare tillfällen i denna "färgutmaning" att jag har läst böcker som ingår i en serie, och som inte alltför sällan heller inte är den första boken. På ett sätt är det bra; för tycker jag om boken vill jag läsa samtliga delar i serien -men det får väl vänta till nästa år... ;)
 
Denna berättelse kretsar kring kriget mellan engelsmän och daner (det vill säga danskar) under vikingatiden och huvudpersonen är Uthred som förlorat sitt farsarv och som kämpar mot danerna som hotar hela England med sin stridskonst för att befria sitt fädernesland och en dag återfå sitt arv. Boken är full av strider, hjältemod, förräderi och dubbelspel, men det finns också plats för vänskap och kärlek.
 
Berättelsen är skriven i jag-form i och med att det är Uthred själv som ser tillbaka på sitt liv och berättar vad han upplevt i yngre dagar, och han berättar det på ett ganska humoristiskt och lite rått sätt, rakt på sak sådär. Det är spännande, medryckande, roligt och intressant eftersom flertalet händelser i boken faktiskt har hänt i verkligheten och finns dokumenterat, och jag kommer definitivt att läsa övriga delar i historien framöver också!
 
Titel; Den vite ryttaren
Författare; Bernard Cornwell
Genre; Äventyr/Historisk roman
Boktyp; Inbunden
Antal sidor; 418
Utgivningsår denna utgåva; 2006
Förlag; Bazar Förlag
 

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0