Ledig!

Idag är jag ledig från jobbet, men det betyder inte att jag bara har slappat -"det finns alltid nå't att göra" som de säger i någon TV-reklam. ;)

Så idag blev det lite handlat inför helgen och sedan fick vi besök av en socialsekreterare som vi bjöd på kaffe och fika. Anledningen till hennes besök är att F har skickat in papper om att han vill adoptera S som sin riktiga dotter. Det var visserligen ett tag sedan, men saker och ting tar ju sin lilla tid i "pappers-Sverige". Nu gjorde hon i alla fall ett hembesök och pratade lite med oss alla tre och skrev anteckningar under tiden. Dessa anteckningar tar hon med sig och gör en sammanställning av och sedan drar maskineriet igång. Så vi får väl se hur länge det dröjer innan allt är klart! Spännande! :)

Efter hembesöket åkte vi till optikern för att hämta ut S nya glasögon. Hon har tyckt ett tag att hon ser lite sämre, så för ett par veckor sedan var hon på synundersökning. Resultatet blev att S har en liten försämring på ena ögat, men hon ville gärna ha nya glasögon ändå, så det beställde vi -och idag hämtade vi alltså ut dem. De är jättefina båda paren och precis som med sina förra glasögon så kommer S att ha ett par hemma och ett par i skolan. Smidigt!

Idag fick vi också IP-telefonin inkopplad från vår bredbandsleverantör. Redan från början när vi flyttade till denna lägenhet så beställde vi IP-telefon och leverantören sa att "javisst, det är inkopplat" även när F ringde dem för att påpeka att han tyckte att månadsavgiften var lite hög -vilket han har gjort ett antal gånger medan vi har bott här. Men så pratade han med dem ännu en gång ganska nyligen och då visade det sig att IP-telefonin inte alls var inkopplad och inte hade varit det på hela tiden! Så vi ska få tillbaka 1700 som vi har betalt för mycket, och det är ju bra. Vad som inte är bra är att telefonen inte fungerar överhuvudtaget just nu; hela dagen har det tutat upptaget i den ena enheten och bara brusat i den andra och hur vi än har ändrat på sladdarna så låter det likadant. Så om någon av er som läser min blogg har försökt ringa oss och inte kommit fram så vet ni varför, och det är bara att hoppas att det blir ordning på det snart...
S hos optikern för ett par veckor sedan

S nya glasögon. Överst hemmaparet och underst skolparet

Jag tänkte också passa på att meddela att vi fick inbetalningskort från "Lilla Göteborgsvarvet" igår. S sprang ju förra året och då hon finns med i registret skickade de ut information och inbetalningskort för årets springtävling. Efter förra året var S lite tveksam till om hon skulle vilja springa igen, men när inbetalningskortet kom så bestämde hon sig ändå för att hon ville det, så det är bara att ge sig ut i trängseln den 22 maj... :)
Avslutningsvis vill jag också berätta att F har gjort ett nytt nyckelskåp för våra nycklar -det gamla vi hade (och som han också gjort själv) var för litet. Det vi har nu är litet till formatet men stort inuti och det är jättefint -och gott om plats för alla våra nycklar! :)
Vårt nya nyckelskåp

Gott om plats inuti

På plats i hallen

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0