Bokutmaningen, bok no.69

Årets 69:e utlästa bok blev KATHARINAKODEN av Jörn Lier Horst. Det är första delen i deckarserien om kommissarie William Wisting som tar sig an gamla ouppklarade fall, så kallade cold cases. I denna bok börjar han forska i det tjugofyra år gamla fallet då Katharina Haugen försvann spårlöst och gör nya upptäckter, vilka ser ut att höra samman med ett annat mystiskt försvinnande vid ungefär samma tidsperiod...
 
En mycket spännande bok som jag inte kunde lägga ifrån mig!
 
Katharinakoden
 
Inledning; "Pappkartongerna stod på golvet i garderoben. De vat tre stycken. Wisting drog fram den största. Den höll på att spricka i ena hörnet, så han var tvungen att ta det försiktigt när han bar ut den i vardagsrummet.
De fyra flikarna i locket var trädda över och under varandra. Han öppnade dem och tog upp den första pärmen. Den var svart och försedd med en etikett på ryggen: Katharina Haugen. Han la den åt sidan, tog ut en röd pärm märkt med Vittnen I och två andra märkta Vittnen II och Vittnen III i samma färg. Så hittade han den han var ute efter. Pärmen som var märkt Kleiverveien..."
 
Titel; Katharinakoden
Författare; Jörn Lier Horst
Genre; Deckare
Boktyp; Pocket
Antal sidor; 400
Utgivningsår denna utgåva; 2019
Förlag; Månpocket
 

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0