Melodifestivalen -deltävling 4

Nu har sista deltävlingen av "Melodifestivalen" varit -otroligt vad fort tiden går! Som vanligt var det en salig blandning av artister och stilar ikväll -och jag är dessvärre inte så nöjd med resultatet... Det är dock inget jag kan ändra på, men om det hade varit möjligt skulle kvällens resultat ha blivit så här;
 
1. Måns Zelmerlöw; "Heroes". Om inte han hade gått till final skulle det ha varit ren och skär skandal. Han bjöd dessutom på det mest tekniskt coola framträdandet någonsin i Melodifestivalen enligt min mening. Och så är han fortfarande riktigt snygg...
 
2. Midnight Boy; "Don't say no". Alltså; vart var alla som växte upp med 80-talsmusiken ikväll?! Inte framför TV:n i alla fall, för då hade han nog gått betydligt längre. Visst hade han en rätt konstig stil i hår och kläder (inte särskilt snyggt) -men det är ju låten som är den viktiga. Eller?
 
3. Caroline Wennergren; "Black Swan". Denna människa har en fantastisk röst och jag gillade verkligen låten som jag tycker lätt skulle kunna passa som ledmotivet i en James Bond-film. Obegripligt att hon åkte ut!
 
4. Dina Nah; "Make me (lalala)". Helt okänd för mig, men låten var bra med häftigt sound. Hon förtjänade verkligen sin plats i "Andra Chansen".
 
5. Hasse Andersson; "Guld och gröna skogar". Hasse låter precis som han alltid har gjort ända sedan jag hörde honom första gången i barndomens dagar, och låten fick mig att längta till sommaren. Men det är ingen Eurovision-låt, och jag är väldigt förvånad över att den tog sig till Andra Chansen...
 
6. JTR; "Building it up". Denna låt fastnade faktiskt inte riktigt hos mig. Men bevisligen hos alla andra eftersom den gick direkt till finalen i Globen.
 
7. Annika Herlitz; "Ett andetag". En fin ballad som glimtade till då och då -men inte mer än så.
 
Måns Zelmerlöw
 
Nästa vecka är det dags för Andra Chansen och därifrån kommer i år fyra låtar att gå vidare till finalen enligt de nya reglerna. Så i den stora finalen blir det alltså 12 låtar istället för 10. Vi får se vad som händer (och fötter...)
 

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0