Inflyttningsfest

Igår gick vår inflyttningsfest av stapeln. När vi började prata om den så kändes det som om det var evigheter tills det var dags och nu är den redan över!

På sätt och vis kan man säga att festen började redan i fredags eftermiddag då våra mest långväga gäster anlände; A, R och mamma från Sörmland. De samåkte i R:s bil och dök upp runt 17-tiden efter att på något sätt ha lyckats villa bort sig i Göteborg. Men lite telefonkontakt med F löste den biten som tur var!
Det var verkligen trevligt att träffa de tre igen och vi bjöd dem på middag; F:s väldigt goda kycklingrätt med wokgrönsaker och äggnudlar! Mums!

R, A och mamma äter middag

Jag och F hade pratat om att vi antingen skulle ta en båttur eller gå på "Liseberg" med våra sörmländska gäster, men det regniga vädret satte stopp för alla sådana planer. Det kom värsta skyfallet på erftermiddagen och under hela kvällen blåste och regnade det om vartannat, så vi stannade inne i den goa värmen istället och pratade -trevligt det med!

På lördagen åt vi frukost och sedan var det dags att börja förbereda för kvällens fest. Jag och A gjorde i ordning potatissalladen och sedan bar vi upp stolar och bord som vi lånat från festlokalen här på området. Vi skulle ju bli ett tjugotal personer på festen så våra egna stolar och bord räckte inte till.
Vi förberedde också övrig mat; rostbiff/kokt skinka/rökt korv, baguetter, kaffe och kaffebröd samt snacks -och så blandade vi till välkomstdrinken. Festen började klockan 17 och de första gästerna anlände vid den tiden.

Förberedelse av matenHämtning och möblering av bord och stolar


Välkomstdrink

Vi började festen med lite mingel eftersom flera av gästerna inte hade träffat varandra förut och sedan åt och drack vi gott. Man kunde välja mellan att dricka vitt eller rött vin, läsk eller cider -och man kunde även få whiskey och gin om man ville. Min potatissallad blev väldigt uppskattad och nästan all mat gick åt, och även kaffet/teet/läsken med fikabröd smakade väldigt gott. Vi bjöd på wienerlängd och två sorters chokladkex till kaffet och efter fikat dukade vi fram snacks (chips och salta pinnar) för att sedan spela det otroligt roliga PS2-spelet "Buzz junior -djungelfeber". Vi delade upp oss i lag och hade hur kul som helst! :)

Mingel innan matenMaten och efterrätten blev väldigt uppskattadDags att spela "Buzz"


Vi spelade Buzz i några timmar och sedan blev det partymusik via datorn, med dans för dem som ville. Några dansade en liten stund, men sedan satt vi bara och lyssnade på musik, pratade, åt snacks och drack vad vi ville. Klockan var runt 02.30-03.00 innan vi kom i säng efter en väldigt trevlig kväll!

Glada miner under kvällen

Vid lunchtid idag åkte så våra sörmländska gäster hem och här blev tyst och tomt igen. Vi tog det lugnt eftersom vi var lite trötta och tunga i huvudet efter festen, så S har mest suttit vid datorn och lekt med sin kompis H medan jag och F tog en Buzz-match igen. Kul!
Och imorgon är det dags för en ny arbetsvecka igen -tiden går verkligen fort!
Mamma J
2009-08-31 @ 20:26:20
URL: http://mammanj.blogspot.com

Haha, ja - tänk att det är så löjligt roligt att spela det där! Vi har det också hemma och det som är så roligt också, tycker vi, är ju att vi kan spela tillsammans hela familjen. OK att det kanske inte blir fullt lika blodigt allvar när fyraåringarna är med (för oss vuxna alltså) men ändå. Sedan kan jag tipsa om robotvarianten som också är kul!

Tess
2009-09-01 @ 13:42:39
URL: http://highlandertess.blogg.se/

Oh, Buzz är superkul! :-)
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0