Julkalendern 1964-1967

1964; Lill-Stina på reportage i Storskogen
Julkalendern hade en Aktuellt-studio för barn som utgångspunkt, och reportern Lill-Stina och programledaren Julle rapporterade om vad som hände i Trollskogen. Handlingen kretsade kring förberedelserna inför den kommande julhelgen.
 
1965; Farbror Pekkas handelsbod
Den på den tiden populäre programledaren Pekka Langer (avliden 1996) hade en egen handelsbod vid foten av ett fjäll i den påhittade idyllen Vinterbo, där han sålde julsaker. Byborna handlade väldigt ofta hos honom och man besökte bland annat en samefamilj.
 
1966; En småstad vid seklets början
Julkalendern utspelades i en mellansvensk hamnstad i början av 1900-talet där industrisamhället just började byggas upp, och där det fortfarande rådde stora sociala orättvisor. Huvudpersonerna var syskonparet Sven och Britta, vars mor arbetade på fabrik, far var sjöman och morfar gatsopare.
 
1967; Gumman som blev liten som en tesked
En av de allra mest populära julkalendrarna genom åren. Julkalendern bestod av 22 avsnitt och huvudpersonen är en gumma som ofrivilligt blir liten som en tesked emellanåt, men som alltid klarar sig ur knipan på något sätt -mycket tack vare att hon kan prata med djur när hon är liten. Hon bor med sin gubbe i en liten stuga på landet.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0