Bokutmaningen, bok no.37

Årets trettiosjunde utlästa bok blev en skräckklassiker -nämligen DRACULA av Bram Stoker. Eftersom väl alla känner till vampyrgreven Dracula -som ju har filmatiserats åtskilliga gånger- behöver jag väl egentligen inte säga så mycket om boken. Den börjar med att Jonathan Harker blir inbjuden till greve Draculas slott i Transsylvanien efter att ha hjälpt honom med en fastighetsaffär i London. Till en början verkar greven snäll och gästfri, men det dröjer inte länge innan Jonathan inser att saker och ting inte är som han trodde, och att grevens plan är att han aldrig ska få lämna slottet -åtminstone inte vid liv...
 
Jag har ju sett en eller två av Dracula-filmatiseringarna, men som i de flesta fall så tycker jag att boken är mycket bättre!
 
Dracula
 
Inledning; "Lämnade München kl. 20.30 den 1 maj, anlände till Wien tidigt förljande morgon; skulle ha varit framme 6.46 men tåget var en timme försenat. Budapest verkar vara en underbar plats att döma av den glimt jag fick av staden från tåget och den korta stund jag hann ströva omkring på gatorna. Jag vågade inte gå särskilt långt från stationen, eftersom vi hade kommit fram sent och skulle fortsätta resan så nära fastställd avgångstid som möjligt. Det intryck jag fick var att vi lämnade Västerlandet och kom in i Österlandet; en högst västerländsk och utsökt vacker bro över Donau -som här har en förnäm bredd och ett ansenligt djupt- förde oss in i den turkiska världens traditioner..."
 
Titel; Dracula
Författare; Bram Stoker
Genre; Skräck
Boktyp; Pocket
Antal sidor; 400
Utgivningsår denna utgåva; 2014
Förlag; Trut publishing
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0