Bokutmaningen, bok no.40

Den fyrtionde utlästa boken i år blev LIV av Mikaela Bley -del tre i hennes deckarserie om kriminalreportern Ellen Tamm. Händelserna i denna bok utspelar sig en kort tid efter förra boken "Lycke" och Ellen är deprimerad efter att ha börjat minnas den tragiska händelsen tjugofem år tidigare när hennes tvillingsyster drunknade. Hon har dock inte hela bilden klar för sig om vad som egentligen hände den dagen och därför återvänder hon till sitt barndomshem; slottet Örelo i Sörmland. Hennes mamma bor fortfarande kvar medan pappan lämnade familjen för länge sedan och återkomsten väcker djupt begravda minnen till liv.
Samtidigt får Ellen veta att en kvinna hittats ihjälslagen i närheten av slottet, men att ingen vet vem hon var eller vad hon gjorde där. Ellen börjar gräva i historien och det visar sig att mörka hemligheter gömmer sig i byn...
 
Denna bok är lika spännande som de två andra jag läst!
 
Liv
 
Inledning; "Tankarna rusade lika fort som Ellen passerade de vidsträckta åkrarna, djupa skogarna och de små samhällena. När hon svängde in på riksväg 52 tryckte hon ner fönsterrutan. Ljudet av vinddraget överröstade en del av ångesten.
Den senaste veckan hade varit den värsta på länge.
Egentligen borde hon inte köra bil. Hon var utmattad, trött och ville bara sova. Medicinen gjorde det svårt att fokusera och tänka klart. För att hålla sig vaken tuggade hon tuggummi, samtidigt som hon satte på radion och stängde av den lika snabbt, för att sedan sätta på den igen. Efter en stund bytte hon kanal, höjde och sänkte volymen. Som om det skulle hjälpa. Det kröp i hela kroppen. Ingenting blev som hon tänkt sig..."
 
Titel; Liv
Författare; Mikaela Bley
Genre; Deckare
Boktyp; Inbunden
Antal sidor; 466
Utgivningsår denna utgåva; 2016
Förlag; Lind & Co
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0