Lördag med mycket rörelse

Igår var det lördag och ännu en underbart solig mars-dag! Denna helgen har jag inte haft lilla S hos mig eftersom han blev förkyld efter förra helgen och jag och F bestämde att det nog var bäst att han fick vara kvar hos honom och ta det lugnt så han inte blir sämre. Imorgon börjar F nämligen på sitt nya jobb, vilket innebär att lilla S åter får gå på fritids igen och det kommer att bli långa dagar för honom -och då behöver han ha energin till att orka det.
 
I alla fall så låg stora S och jag inte på latsidan. Igår förmiddag tog vi en lång cykeltur på förmiddagen för att utforska nya vägar, och det var en väldigt fin cykeltur i härlig natur. Vi cyklade ända till Hällingsjö som ligger ungefär en mil från vår bostad, men det kändes faktiskt inte särskilt långt och var inte jobbigt att cykla heller. Dessutom stannade vi till ibland för att ta lite bilder eller bara pausa. Härligt! :)
 
Apelnäs kraftstation och Apelnäs bro
 
 
 
Fint
 
 
 
Vacker dalgång
 
 
 
Härligt väder
 
 
 
Landet
 
 
 
Så fint
 
 
 
Cykla är verkligen inte dumt
 
 
På eftermiddagen kom syster J och tjejerna över. Jag och J har ju anmält oss till "Trailvarvet Walk" i maj, vilket är ett 8 km långt vandringsstråk i varierande terräng, och vi har införskaffat oss vandringskängor som har väntat på att invigas -och igår blev det av! Stora S och tjejerna roade sig på egen hand medan jag och J gick vår runda. Vi hade inget specifikt mål utan gick där vi tyckte att vi ville gå -och vi hittade väldigt många okända vägar! Så okända att de inte ens var namngivna på Google maps när vi kollade, men vi hade hela tiden koll på hur vi skulle gå för att hitta tillbaka. Vi hann naturligtvis inte utforska alla vägar, men vi gick våra åtta kilometer, vilket tog ca 2,5 timma -så nu vet vi ungefär hur lång tid det kommer att ta för oss att klara av Trailvarvet. Våra inköpta skor var sköna på fötterna alldeles oavsett underlag, så det kändes riktigt bra! Förhoppningsvis får vi fler tillfällen att promenera och utforska innan maj...
 
Jag och J gick förbi en gård där de hade shettisar och en emu
 
 
 
Perfekt promenadväder
 
 
Naturen
 
 
 
Vägar av olika slag
 
 
 
Härligt
 
 
 
Hux flux hittade vi detta okända hus vid en likaledes okänd sjö. Det läget alltså!
 
 
Så det blev en lördag med mycket rörelse då jag både cyklade och promenerade, men hur kan man låta bli att gå ut i solen när man bor på landet? Det är en ren skam att sitta inne när man har naturen precis utanför, så mitt mål är att vara ute så mycket som möjligt när jag nu bor som jag bor.
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0