Brännö

Idag har jag varit ledig från jobbet eftersom jag har jobbat helgen och det har varit väldigt skönt! Vädret såg lite halvdant ut imorse, men sedan blev det underbart!
Jag passade på att handla lite på förmiddagen medan S var i skolan och sedan hämtade jag henne efter lunchen. Efter att jag ätit lunch så fick jag sms från J där hon skrev att hon blivit ledig från jobbet idag och frågade om vi skulle hitta på något. Först hade vi inga ideer, men sedan kom hon med förslaget om att vi skulle åka ut till någon av öarna i skärgården, för till de öar där det bor folk året runt går det färjor regelbundet.

Sagt och gjort; vi gav oss iväg. J hämtade upp mig och S med jobbilen och så åkte vi till Saltholmen, varifrån färjorna avgår. Solen sken och det var runt 20 grader varmt, så det var en perfekt dag för en skärgårdstur. Vi åkte förbi en affär och handlade lite smarrigt fika innan vi tog den färja som gick först -och sålunda blev det Brännö. Det var ganska mycket folk som åkte med och vi satt på platserna som finns utomhus, vilket var jättehärligt!
Färjan gjorde två snabbstopp på vägen innan vi var framme på Brännö...resan tog bara ca 22 minuter. Det är verkligen fantastiskt att bo med havet inpå knuten, och det kostar inte mer än en vanlig buss- eller spårvagnsbiljett att komma ut till en skärgårdsö!

Brännö är en av de största öarna i Göteborgs skärgård och där var verkligen supermysigt. Inga bilar utom taxi får åka där; de bofasta tar sig istället fram med flakmoppe eller cykel, så luften är fräsch och man behöver inte oroa sig för att bli påkörd -bara det är ju värt en hel del! Sedan är det vackert också; många riktigt gamla hus och fina promenadvägar som förr eller senare leder till havet åt vilket håll man än går. Vi valde slumpmässigt en väg som ledde till Galtö och där slog vi oss ner på klipporna i solen och fikade -hur härligt som helst! S skulle givetvis bada fötterna, men det var bra kallt tyckte hon. Jag och J, däremot, behöll skorna på. Vi pratade om att vi gjorde smarta val när vi flyttade ner till Götet...jag tror inte att någon av oss kommer att flytta härifrån igen!

Vi var på Galtö ca 45 minuter efter att vi klivit av färjan och sedan stannade vi där i ca 1,5 timme, så vi var ganska ömma i baken efter att ha suttit på klipporna så länge...*ler* Sedan promenerade vi till en annan del av ön och på vägen såg vi både ett pensionat och ett värdshus och man blev ganska sugen på att återkomma dit senare i sommar när värdshuset är öppet och sitta och äta där, för det såg jättemysigt ut!
Efter det promenerade vi tillbaka till där färjan avgår och vi kände oss verkligen helnöjda med eftermiddagen! Men vi märkte när vi satte oss igen att vi hade gått långt och fått mycket luft, för fötterna ömmade och gäspningarna kom omedelbart. Borde sova gott inatt nu...

S och F

Igår träffade F S för första gången. F skulle komma någon gång efter jobbet (vi hade inte bestämt någon tid) och S väntade otåligt från 15.30...F kom ca 17.15. S har ju hela tiden varit väldigt nyfiken på F samtidigt som hon inte har varit helt positivt inställd till att jag har träffat en man. När jag berättade det för henne blev hon inte alls glad för hon fick genast för sig att F och jag skulle flytta ihop och gifta oss och S ville att det bara skulle vara "vi som det brukar". Både min vän A och jag har pratat med henne om att det ju faktiskt är så att livet kan förändras och att man kan bli kär i någon, och att hon ju ändå alltid kommer att behålla förstaplatsen hos mig. Det gjorde väl det hela lite bättre, men jag märker att S fortfarande inte är helt bekväm med det nya. Förra gången jag träffade en man så var hon ju bara tre år och då hängde hon liksom bara med och det var aldrig några problem, men nu när hon är åtta så är hon mognare och funderar mer på saker och ting, och det är många känslor som far runt i den kroppen.

I alla fall väntade S som sagt otåligt igår och hon var väldigt uppe i varv när F väl kom -vilket hon ju brukar vara när vi ska få besök. Jag vet ju hur det var när A var nere för ett par veckor sedan; det var hela tiden "när kommer hon, när kommer hon" och det var precis samma sak nu. Som tur är så jobbar ju F med barn så han visste precis vad han hade att vänta sig, och han pratade bra med S från början. Hon visade honom runt och pratade om saker och ting, busade med honom och höll honom i handen när vi tog en kvällspromenad efter att ha ätit middag. Samtidigt var hon mycket noga med att poängtera att F måste åka hem till sin hund när jag nattade henne senare, för den satt säkert och väntade på honom. Hon hade också lite svårt att somna, men till slut gjorde hon det i alla fall eftersom hon var trött.

F stannade här till ca klockan 23 innan han åkte hem; han skulle ju upp och jobba idag och dessutom har han ju faktiskt sin hund C som måste få komma ut och inte lämnas ensam alltför länge. Men F hade ingen större lust att åka; han funderar tillochmed på att prova ta hit sin hund någon gång och se hur det går med min katt Z ... Det blir säkert en hit...*ler*
När F hade åkt ringde min vän A och vi pratade om ditt och datt. Hon har fått en praktikplats på en klädaffär från 5 maj, så det är ju väldigt goda nyheter! Samtidigt så är hennes katt A sjuk, så A var väldigt bekymrad över det, vilket är fullt förståeligt. Jag skulle känna samma sak om det var Z som var sjuk, för djuren är ju faktiskt älskade familjemedlemmar de med.

Idag följde jag S till skolan eftersom jag ska jobba kväll och då frågade jag henne vad hon tyckte om F. Hon tyckte att han var OK men ville inte prata så mycket om det, så jag tror att hon fortfarande är osäker på vad hon tycker om att jag har träffat någon. Det var nog bra att F inte stannade över natten, S behöver nog en invänjningsperiod innan hon känner sig bekväm med att F finns med i bilden.

Nykär!

Det här skulle jag egentligen ha skrivit igår, men det går väl lika bra nu eftersom känslan fortfarande finns kvar; känslan av att vara nykär!
Som jag berättade tidigare så hade jag ju en underbar helg med F som ledde till att vi blev tillsammans och hela måndagen gick jag omkring med ett fånigt leende i ansiktet när jag tänkte på helgen -ni som själva har upplevt känslan av att vara nykär förstår säkert vad jag pratar om...*ler* Dessutom var jag trött efter att inte ha kunnat sova natten mellan söndag och måndag, troligtvis för att jag var så upprymd. Att jag ändå klarade av att jobba igår är ju närmast ett mysterium, men det gick faktiskt bra! Hade inte så lång dag heller; slutade redan halv tre -skönt! F skickade ett gulligt sms under dagen och bara att få det gjorde att mitt fånflin blev ännu bredare. Sedan blev det lite gulliga rader på facebook på kvällen oxå; F talade om att en av hans kompisar tyckte att han var 'okontaktbar' under måndagen och dessutom tycker han det är tomt utan mig...*suckar lyckligt*

Min vän A ringde på kvällen sedan för att höra sig för om helgen och hon blev jätteglad när jag berättade att jag och F är tillsammans. Men eftersom jag då ganska nyligen hade fått ett gulligt meddelande från F på facebook så var jag lite frånvarande kan man säga... När A var nere och hälsade på förrförra helgen så bestämde vi preliminärt att hon skulle komma ner igen i maj och vi pratade om det på telefon igår. Eller jag kanske skulle säga att hon pratade om det; jag lyssnade tyvärr inte så noga, hehe... A sa att det är ESC på TV just den helgen och att vi då kunde se det och jag mumlade instämmande utan att egentligen höra vad hon sa. Så pratade vi om annat och sedan sa jag plötsligt; "Men hur blir det i maj? Kommer du ner då som vi sa?" Och A sa att det var ju precis det hon sagt; att det var ESC på TV den helgen och jag kunde ju inte annat än skratta när jag insåg att jag redan glömt det! Som tur är så har A överseende med nykära mig, men hon skojade om att hon skulle börja jobba hos mig för att jag nog inte kan hålla ordning på mig själv som nykär...*skrattar*
Det var faktiskt bra att A ringde igår för det kändes så himla tomt utan F att jag nästan kände mig deprimerad. *ler* Men när jag fick prata och skratta lite med henne så kändes det bättre igen och jag sov mycket bättre natten mellan måndag och tisdag.

Även idag har jag fått gulliga sms från F och denna natten var det han som sovit dåligt istället...det verkar som om han och jag byter av varandra i den frågan, haha! Han skulle pyssla med sin båt efter jobbet idag -jag kan knappt vänta tills jag får åka ut med den!

Annars har det åter varit (och är) en varm och solig dag här i Götet -underbart!

 

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0