Så mycket bättre, del 1

Idag startade den nya omgången av "Så mycket bättre" på TV4. Förra säsongen såg jag inte överhuvudtaget, men jag hörde mycket om den och tänkte då att den nog hade varit kul att se. Så när jag såg inslag på TV om att en ny säsong skulle starta, så tänkte jag att denna gång ska jag titta på det. Det är ju alltid kul när kända artister gör covers av varandras låtar. :)

Ikväll var det Tomas Ledin som var huvudpersonen, så de andra artisterna valde ut varsin av hans låtar som de gjorde egna versioner av, med olika resultat, förstås. Jag tyckte ändå att de flesta gjorde bra ifrån sig, men givetvis fann jag några favoriter.

Kvällens startfält;

Lena Philipsson -Sensuella Isabella Lena är en begåvad sångerska som jag alltid har gillat ända sedan hon gjorde debut i Melodifestivalen som 20-åring, men denna låt fick hon inte riktigt till, tyckte jag.

Laleh -Just nu! Laleh är en ung och förhållandevis "ny" sångerska i jämförelse med de andra artisterna, och jag kan inte säga att jag har hört så många av hennes låtar. Men denna fick hon faktiskt till riktigt bra!

Mikael Wiehe -Blå, blå känslor Jag har aldrig varit något fan av Mikael Wiehe, och vad det beror på vet jag faktiskt inte. Jag kan inte påminna mig en enda av hans låtar trots att han har sjungit i många herrans år, och jag tycker inte att han lyckades särskilt bra med denna.

Timbuktu -Snart tystnar musiken Timbuktu är en rap-artist och jämte Laleh en av de nyare sångarna i vårt land. Jag är inget stort fan av rap-musik även om jag kan svälja en del låtar, och jag gillade Timbuktus väldigt egna version av denna låt. Det var väl egentligen bara orden Snart tystnar musiken som han tagit från låten, allt annat hade han nog hittat på själv.

Eva Dahlgren -Never again Eva är en mycket begåvad sångerska med en väldigt speciell röst, och med en lång karriär bakom sig. Jag kan ärligt säga att jag aldrig hade hört denna låt förut, men Eva gjorde den väldigt, väldigt bra. Mycket gripande.

E-Type -Sommaren är kort E-type och Ledin ligger ju väldigt långt ifrån varandra rent musikaliskt sett, men jag måste säga att E-type poppade upp denna låt på ett väldigt bra sätt. Jag tror att den kommer att spelas ganska flitigt på radio framöver -den har möjligheterna att bli lika populär som Septembers version av "Kärlekens tunga" i förra omgången av detta program.

Nästa vecka är det Eva Dahlgren som är huvudpersonen, och förhoppningsvis kommer vi att titta på programmet. Men vi ska ha Halloweenfest den dagen, så risken är nog väldigt stor att vi helt enkelt har så trevligt att vi kommer att glömma programmet. Som tur är kan man ju höra låtarna igen på TV4play! :)
Kvällens huvudperson

Halloweenförberedelser

Halloween närmar sig med stormsteg. På måndag är det den riktiga dagen för Halloweenfirande, men redan denna vecka har vi tjuvstartat lite. I början av veckan köpte vi S halloween-outfit och i torsdags köpte jag min egen -men vi har också handlat lite halloween-dekorationer eftersom vi ska ha Halloween-fest här hemma den 5 november! :) Och idag gick S ut och körde lite 'bus eller godis' tillsammans med några kompisar -och det var en ruggig samling barn, kan jag säga! ;)

Vi har faktiskt inte firat Halloween på allvar förrän de senaste åren. 2009 hade vi Halloween-fest här hemma och förra året var vi på Halloween-fest hos min kompis K. Inlägget från 2009 kan ni se här, och det från förra året här om ni är intresserade! Däremot har S firat Halloween på dagis/fritids under flera år. Det är en rolig tradition, tycker jag! :)
Lite av vårt inköpta Halloweenpynt

Gänget som körde 'bus eller godis' idag! Vem är S?


Godiset som S lyckades skrapa ihop

Mina filmår 1973-2011;2011

Så är jag då framme vid sista inlägget i denna utmaning om mina filmår, och denna gång så handlar det om den sista filmen om Harry Potter, nämligen "Harry Potter och Dödsrelikerna 2".
Jag har sett samtliga filmer i denna serie -en del av filmerna mer än en gång- och jag måste säga att för varje film har handlingen blivit bättre och mer spännande!
I denna sista del knyts hela historien om Harry Potters öden och äventyr samman och han möter sin dödsfiende Voldemort för allra sista gången. Och ända in i det sista undrar man vem som kommer att avgå med segern...

Som hängiven läsare av Harry Potter-böckerna -som väl egentligen är riktade till ungdomar men som jag läste i vuxen ålder- hade jag ganska stora förväntningar på filmerna, men precis som alltid när man gör filmer av böcker så är det en hel del som försvinner och som ändras om, och Harry Potter-filmerna är inget undantag. Ibland har jag tyckt att de har tagit bort lite väl mycket från böckerna i vissa filmer; scener som jag nog kan tycka skulle ha varit viktiga att ha med. Det gör att vissa av filmerna inte har varit så jättebra, men i denna sista film tycker jag att de har lyckats bra med att "knyta ihop säcken", och det är en väldigt spännande historia där man får svar på de frågor som har väckts under filmernas gång. Sedan är det ett extra plus att huvudrollerna alltid har spelats av samma skådespelare, så man har sett hur de har vuxit och utvecklats.

Så, det var allt från mig i denna utmaning, men hav förtröstan -det dyker säkerligen upp fler utmaningar framöver! :)
2011

1998
1999
2000
2001
2002

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0