Bowlingkalas

Idag var vi bjudna på födelsedagskalas hos min syster J, men innan det var dags för kalaset så fick vi lite annat gjort.
Vi åkte in till Göteborg på förmiddagen och besökte "Butterick's" för att inhandla en dräkt till S. Det är nämligen sedvanligt maskeraddisco på hennes fritids nu på torsdag och S ville klä ut sig till pirat. Och eftersom vi inte hade en sådan dräkt hemma så fick det bli att vi åkte och köpte en -det gäller att passa på när man har tillgång till bil!
Det blev en dräkt till en pirattjej och utöver det så köpte vi ett set med ögonlapp, pistol och örhänge så S skulle se riktigt "piratig" ut.
Efter besöket på Butterick's så åkte vi till Frölunda torg när vi ändå var i farten för att köpa J:s födelsedagspresent; ett presentkort på mammakläder. J ska ju göra mig till en stolt moster i början av april och magen börjar bli ganska stor nu, så de vanliga kläderna passar inte.

Vid halv tre åkte vi så till Mölnlycke för att fira födelsedag och vi var först på plats, vilket innebar att F fick hjälpa till att få upp takfläkten i vardagsrummet i J och R:s lägenhet. J var och handlade och när hon kom tillbaka så hade hon sällskap av de andra gästerna, som denna gång bara var en  -nämligen C. Sedan ringde J till den lokala bowlinghallen och bokade två banor åt oss mellan klockan fyra och sex, så vi gav oss iväg ganska snart. Jag, F och S spelade på den ena

Jag i bowlartagen


C kollar vart klotet tar vägen

banan och J, R och C på den andra och det var jättekul! Ingen av oss hade bowlat nyligen så vi hade ungefär samma förutsättningar och vi hann med fyra serier på de två timmarna. Efter en knapp timmes spel så släcktes ljuset i bowlinghallen och det blev discobowling istället -med bra musik att lyssna på under tiden! Det kom in ett gäng ungar då och troligen så firade de födelsedag de med eftersom det blev disco.
Hursomhelst så blev det jag som avgick med den totala segern, men ett tag var det nära att J slog mig. Och det går ju inte an att bli slagen i bowling av en gravid kvinna! *skrattar* F blev i alla fall tvåa och J fick nöja sig med en tredjeplats, men kul var det!

Tillbaka i lägenheten så blev det mat och som vanligt var det R som stod för middagen. Han lagar middagen hemma hos dem i 99 fall av 100, vilket passar alldeles utmärkt eftersom J avskyr att laga mat! Det blev stekt ris med kyckling och grönsaker och så coleslaw -jättegott! R är verkligen en bra kock och jag skojade om att när jag och F bor ihop så lånar vi R en dag i veckan så han får laga mat åt oss, hi-hi! Nejdå, det löser vi nog själva -varken jag eller F har något emot att stå vid spisen...
Det blev förstås paketöppning och tårta också och tårtan blev schwarzwald, som ju alltid är gott. Inte hembakt, men den färdiga är helt okej den med.

J öppnar presenter


Schwarzwaldtårta

Under kalaset så fick jag (äntligen) J:s gamla digitalkamera. R köpte en ny för längesedan som de använder och nu fick jag den gamla. Så slipper jag känna mig som en "dinosaurie" som bara har en vanlig APS-kamera, vilket i praktiken innebär att jag kan publicera foton på webben först 2-3 veckor efter att jag har tagit bilderna... Min APS gick istället till S och det blev hon själaglad över; hon har nästan tagit slut på hela filmrullen redan...

Så summa summarum så var det ett jättetrevligt kalas och i mitten av februari är det festdax igen; en kombinerad inflyttningsfest/babyshower -även den hemma hos J och R.
Imorgon ska vi på båtmässan och en rapport om hur det var där kommer!

Bokmärken del 2

Idag gjorde jag det; jag gick till bokhandeln efter jobbet och köpte ett bokmärkesalbum till S. Det fanns bara ett att välja på, med ett tryck av "Disney Fairies" på framsidan. Hade helst sett att det fanns fler att välja mellan och ett tag övervägde jag att vänta med att köpa något tills jag befinner mig inne i Göteborg där det (förmodligen) finns en uppsjö av olika bokmärkesalbum att välja mellan. Men sedan köpte jag det i alla fall med tanke på att S kanske skulle komma med en ny klagan när jag hämtade henne om att hon aldrig får något album... Så jag köpte albumet och tittade även igenom bokmärkesarken man kunde välja mellan (det fanns det betydligt fler av!) för att köpa några så S i alla fall har några att starta med i väntan på att (förhoppningsvis) få fler bokmärken via mina kontakter framöver. Jag hittade hundar och katter med glitter som jag tyckte skulle passa till min djurälskande dotter och tänkte att det skulle bli en glad överraskning för S när jag hämtade henne från fritids sedan.

S nya bokmärkesalbum


Några bokmärken att starta med

Det första S sa när jag hämtade henne var dock "jag har fått ett bokmärkesalbum!" Det visade sig att några av hennes kompisar i skolan hade gjort ett album åt henne med papper, snören och tejp och att de dessutom hade delat med sig av sina bokmärken och satt in i albumet så att hon skulle ha några att börja med. Det är väl lustigt att det kunde bli så??
Så det jag hade tänkt som en överraskning blev ju lite snopet, men visst har väl S snälla kompisar? Hon blev i alla fall jätteglad för albumet och bokmärkena jag köpt ändå och sedan hon fick det i sina händer efter fritids så har hon i stort sett inte släppt det -det var inte långt ifrån att hon skulle haft med sig albumet i sängen över natten! *skrattar* Bokmärkena hon fick av kompisarna satte hon också in i albumet jag köpt och hon har förklarat för mig att hon ska använda kompisarnas egengjorda album när det köpta är fullt. Vilket det nog blir rätt snart; det är ju inte mer än tjugo sidor och det ryms bara 5-6 bokmärken på varje sida. S och hennes kompis Z lekte hela eftermiddagen/kvällen idag och då målade de det handgjorda albumet riktigt fint. Och det köpta albumet lär garanterat få följa med till fritids imorgon!

Jordens undergång...

...ska enligt Mayaindianerna ske den 21 december 2012, vilket alltså betyder att det är 3 år 10 månader och 22 dagar kvar innan den planet som olika varelser har levt på i miljarder år inte kommer att finnas längre -vårt hem. Sanning eller myt? Faktum är att Mayaindianerna har haft rätt i flertalet förutsägelser som de har dokumenterat, så ska man gå efter det så finns det ju en stor möjlighet att det faktiskt är sant att Jorden inte kommer att finnas längre efter det datumet. Sedan är det ju givetvis svårt att föreställa sig att en planet som har snurrat runt i världsrymden i miljarder år i en och samma bana runt solen och i samma hastighet, bara på en enda dag kommer att upphöra med det. En teori är nämligen att Jorden skulle börja snurra åt andra hållet. Personligen har jag väldigt svårt att tro att just denna teori skulle stämma, det går emot all rimlig logik. Sedan finns det teorier om att någon form av naturkatastrof kommer att bli Jordens undergång, och det kan jag faktiskt tro på. Redan nu så händer det ju fruktansvärda saker runtom i världen; tsunamivågor, orkaner, jordbävningar, vulkanutbrott och översvämningar som ödelägger stora områden och dödar djur och människor som befinner sig i området.

Folk som förutsäger att Jorden ska gå under har alltid funnits under de år då människan har existerat på Jorden som livsform, men än så länge har det aldrig varit sant. Frågan är om det är sant nu? En hel massa människor är säkert övertygade om att det faktiskt stämmer, men lika många är helt övertygade om att det inte finns ett uns sanning i förutsägelsen -och så har vi de människor som befinner sig mitt emellan och inte vet vad de ska tro. Till den kategorin får jag räkna mig själv. Jag har hört talas om denna förutsägelse tidigare och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har funderat på det någon gång ibland "att tänk om..." Men det går ju givetvis inte att tänka på det hela tiden, då skulle jag inte kunna leva normalt i min vardag med allt vad det innebär, för Jordens undergång är ju en fruktansvärd händelse.

Men själva begreppet "Jordens undergång" är ju också lite luddigt, för vad innebär egentligen undergång? Innebär det total förintelse av hela planeten, eller innebär det 'bara' att själva livet på planeten blir utrotat? Eller innebär det att vissa världsdelar på Jorden kommer att förstöras och att andra klarar sig? Det är en hel del att ta ställning till när det gäller förutsägelser om Jordens undergång när man tänker på det. Vad tror ni som läser min blogg? Berätta gärna!

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0