Strängnäs

Idag fick jag låna mammas bil så att S och jag kunde åka till Strängnäs och hälsa på min barndomsväninna N med familj. Vi åkte vid 12-tiden och var i Strängnäs ca 50 minuter senare. Det var väldigt lugnt på vägen, vilket var skönt eftersom jag i stort sett aldrig har kört mammas bil och ville ta det ganska lugnt. Det är en ganska knepig koppling på deras bil, så det gick inte helt problemfritt att få i växlarna emellanåt. Men vi tog oss fram i alla fall och hade turen att hitta en ledig parkeringsplats i hamnen, trots att där var en hel massa folk och bilar.

Eftersom vi inte skulle träffa N förrän vid 17-tiden pga att hon inte har semester än och dessutom skulle till sjukgymnasten efter jobbet, så hade jag och S några timmar för oss själva och då passade vi på att "göra stan". Något som visade sig gå väldigt fort -Strängnäs centrum är inte speciellt stort. Först promenerade vi i alla fall runt i hamnområdet, som var väldigt vackert med båtar och fina, gamla områden och vi hann även med mjukglass på ett ställe, dricka på ett annat och så fick S leka i lekparken nere i hamnen -en lekpark som faktiskt var en av de bästa jag sett.

Lekparken i hamnen


Hamnen


Ett café i hamnen

Efter hamnen gick vi upp till centrum och tittade, och det ställe vi besökte längst var leksaksaffären trots att de inte hade särskilt mycket leksaker. Jag hade ju inget behov av att gå dit, men S ville det, så då fick det bli så. Hon ville nog att jag skulle köpa någonting åt henne, men det fick hon inte. Allt jag köpte i centrum var en ny bikini åt mig själv.
När vi "gjort stan" var det fortfarande 1,5 timme tills vi skulle träffa N, och då återvände vi till lekparken där S lekte en halvtimme, och sedan gick vi in på "Multeum" som är Strängnäs kulturhus. Där hade de en bildutställning och biblioteket och där slog vi ihjäl sista timmen.

N mötte upp oss vid Multeum som vi bestämt innan och allra först gick vi till badet som ligger i hamnen och hämtade hennes barn E och J. E är jämngammal med S och trots att de inte träffats på några år så fann de varandra meddetsamma och hade hur kul som helst resten av dagen. Vi promenerade hem till N där hon bor med sin sambo K och medan ungarna lekte satt vi på balkongen och pratade bort en stund innan det var dags att laga mat. N lagade själva maten medan jag gjorde sallad och lagom tills maten var färdig kom K hem från jobbet och så fick jag träffa honom för första gången. Han hade även med sig hunden Bianca, som S genast blev väldigt förtjust i.
Vi åt och hade trevligt och efter maten återgick ungarna till sitt lekande och jag och N satte oss på balkongen på nytt. Där satt vi sedan och pratade tills J kom och beklagade sig över att han inte fick vara med S och E att leka, så det slutade med att vi allihopa tog en kvällspromenad för att köpa mjukglass. Vi gick en sväng medan vi åt glassen och det var en riktigt skön kväll efter att det hade varit en riktigt varm dag.

Klockan var närmare 22 när vi promenerat färdigt och eftersom N och K skulle upp och jobba så var vi så illa tvungna att ta avsked, trots stora protester från ungarna. Men N har i alla fall sagt att de ska försöka komma ner till Göteborg, så vi får väl hoppas att det blir så -nu ska de i alla fall åka till Öland nästa vecka när deras semester börjar.
Och nu är snart min semestervecka här i Sörmland över -vi åker ju hem på torsdag- så imorgon blir det en heldag hos mormor som vi bara har träffat lite sporadiskt under veckan. Ska bli trevligt!

A:s inflyttningsfest

Oj, vilken lyckad inflyttningsfest det blev igår! Vi hade så kul den tappra skara som var där -det var länge sedan jag hade så roligt! =)
Jag åkte bussen från Flen till Stigtomta klockan 14 och blev sedan upphämtad i Stigtomta av min kompis R för vidare transport till Tystberga där A bor.
På plats i Tystberga var redan A:s vän H1 som hade kommit redan några dagar tidigare och vi började med att sitta och prata i väntan på övriga gäster -själva festen skulle börja klockan 17.
Dagen till ära hade jag köpt en ny klänning; en som funkar även på andra fester. Jag köper klänningar ytterst sällan -de jag har är flera år gamla- så jag tänkte att det kunde vara dags för en ny.
Hursomhelst; ungefär tjugo minuter innan festen började dök övriga gäster upp; T, M1 och M2 som var inbjudna och så H2 som bjöd in sig själv. Ganska fräckt, egentligen, men det är ju inte lätt att skicka iväg någon som är oinbjuden, så H2 fick stanna kvar trots allt. 

Vi började med att äta god mat; potatissallad (delvis efter mammas recept), skinka, vanlig sallad och baguetter -och till efterrätt blev det sockerkaka och kaffe. Alla hade med sig egen alkohol att dricka och jag hade med mig en flaska vitt vin och två xider mandarin/chili. Jag och A delade på vinet till maten och maten smakade väldigt gott -alla gäster var nöjda. Alla utom jag och A var rökare och försvann iväg från bordet titt som tätt, men på det hela taget hade vi väldigt roligt och trevligt. A blev påverkad av vinet väldigt snabbt -hon tål just ingen alkohol- och jag skojade med henne att hon nog skulle somna på gräsmattan ganska snart. Det skulle dock visa sig att jag hade fel -hon var med halva natten precis som vi andra.

Gästerna

Mellan huvudrätten och varmrätten körde vi "Tvärtomleken" som gick ut på att H1 ställde ett antal frågor (=påståenden) och då skulle vi svara tvärtom. Till exempel kunde en fråga lyda; "Zebran har gröna ränder" och då skulle man svara ja fast det rätta svaret egentligen är nej. A åkte ut först, följd av den ena efter den andra -men vi var tre stycken mot slutet som hängde med riktigt bra. Vinnaren blev i alla fall jag till slut -en rolig lek! =)
Efter maten började en del av gästerna att troppa av; T, M2 och H2, men vi andra blev kvar och fortsatte att ha kul. M1 hämtade sin keyboard och satt och spelade och sjöng för oss, så det var väldigt trevligt. Jag och A gav oss på att dansa tryckare ute på gräsmattan och R filmade oss när vi gjorde det. Han visade oss filmen senare på kvällen, så vi fick oss några goda skratt.

M1 spelar keyboard

Lite senare ville vi spela spel; M1 hade ett schlagerspel som vi körde på H1:s dator. Han spelade musiken till olika schlagerlåtar och så skulle vi komma på titeln på låten, artisten och vilket år den varit med i Melodifestivalen och om ett lag svarade rätt på alla tre frågorna så fick de en följdfråga.
När vi skulle dela in oss i lag så sa jag direkt att A skulle vara med i mitt lag, för hon är en hejare på schlager, så jag visste att vi hade en god chans att vinna då. Jag är väl inte superdålig på schlagerlåtar jag heller, men i jämförelse med A så är jag tämligen kass. *ler*
Det var 40 låtar som M1 spelade, men efter halva tiden fick vi ta en paus så att R och H1 fick gå ut och röka innan de började klättra på väggarna -men det var ett jättekul spel! Jag och A vann ganska stort mot de andra (72-22 om jag minns rätt), men som tur var så var varken R eller H1 några dåliga förlorare. M1 var faktiskt riktigt imponerad över min och A:s vinst -han hade aldrig förut varit med om ett lag som kapat åt sig så mycket poäng. =)

När vi var färdiga med spelet så blev det musik och dans. Först tänkte vi spela CD-skivorna på H1:s dator, men då den varit igång hela dagen var den överhettad och lät ganska konstigt, så H1 stängde av den. Istället använde vi oss av A:s batteridrivna CD-spelare, som faktiskt hade ett riktigt bra ljud trots att den var så liten. Det blev lite blandad musik och jag dansade tryckare både med R och M1 -vilket A också gjorde. H1, däremot, avstod -hon tog en massa kort istället. Får se om de dyker upp på "Facebook"...*ler*

Efter dansen så ville vi spela mer och då blev det det klassiska sällskapsspelet "Trivial Pursuit". Eftersom vi alla var mer eller mindre alkoholpåverkade så bestämde vi oss för att läsa barnfrågorna -och den som avgick med segern var jag! M1 bröt upp en bit in i spelet, men vi andra spelade färdigt, och efter TP följde "Sätt sprätt på en miljon" -ett spel som jag också vann, konstigt nog! Tydligen så var det min spelkväll igår -synd att jag inte hade köpt en trisslott eller något. ;)
När vi spelat färdigt så tog jag på mig att diska upp det porslin vi använt och sedan var det bara att krypa till kojs -klockan var då runt 02.30 på natten. Jag delade säng med R -undrar vad F skulle säga om det? *skrattar* Han hade tagit med sig en uppblåsbar dubbelsäng som också kan användas som soffa, och två sovsäckar. Det var första gången sedan barnsben som jag sov i en sovsäck, så jag hade vissa bekymmer med att krypa ner i den till de andras förnöjsamhet, men till sist kom jag i alla fall ner. Jag sov väl hyfsat, men det är ju alltid svårt att sova på ett nytt ställe första natten -tycker jag i alla fall. Men det var en käck dubbelsäng -en sådan borde nog jag och F också införskaffa. Bra att ha om vi skulle få fler nattgäster.

Klockorna var ställda på 10.30 på söndagsförmiddagen eftersom A och H1 skulle till Stockholm, men vi började med att åka till Trosa i R:s bil en stund efter frukost. A och H1 skulle ta bussen därifrån till Södertälje och sedan ta pendeln till Stockholm, men vi hann ta en fika på ett mysigt café innan deras buss gick. Trosa är överhuvudtaget en väldigt fin

Fika i Trosa

gammaldags småstad, så jag tog en hel del bilder därifrån. Jag och R stannade kvar i Trosa efter att A och H1 åkt iväg; vi satt en stund i solen nere i gästhamnen och sedan tog vi en promenad längsmed Trosaån. Att se alla båtarna fick mig att längta till Göteborg och havet, men det får vänta ytterligare några dagar. Fick i alla fall sms från F förut idag om att han målat färdigt inne i båten och skulle ta dit dynorna (masten fick han på i fredags), så det lutar ju åt att vi kan åka ut en tur på havet när vi kommer hem -om det fina vädret håller i sig vill säga.

Promenadvägen i Trosa gästhamn

Vid 14-tiden lämnade i alla fall jag och R Trosa då R skulle köra "hem" mig till Flen, och vi tog vägen över Gnesta via Sparreholm (där jag bodde förr om åren); en trevlig tur genom Sörmlands vackra landskap. Under vägen fick jag sms av min syster J (som anlände till Flen igår kväll) om vart jag tagit vägen och jag skojade om att jag blivit kidnappad av min älskare. ;)

Slutligen var vi i alla fall framme i Flen och då fick jag träffa både J med lilla M och mammas väninna C, och mamma höll på med maten eftersom min mormor och min morbror H skulle komma över och äta. Plötsligt kom jag på att jag glömt min kamera i R:s bil, så det var bara att ringa honom på mobilen och höra om han kunde tänka sig att vända om och komma tillbaka med den. Som tur var var han bara tio minuter härifrån, så han kom tillbaka med kameran. Så är det när man har varit på fest och inte har huvudet med sig ordentligt... *skrattar*

Lilla M har vuxit till sig

Sedan kom i alla fall mormor och H och vi åt kassler, sallad och mammas goda potatisgratäng. Varför är det alltid så att mammas mat smakar bäst? Min egen potatisgratäng blir inte alls lika god! Det blev även köpt princesstårta till efterrätt och sedan åkte mormor, H och C iväg igen. Jag, J, M och S promenerade ner till badet som ligger alldeles i närheten av mammas bostad och jag tog mig sommarens första dopp! Det var nog åratal sedan jag badade så tidigt som i slutet av juni, men det var väldigt uppfriskande!

Imorgon är en mellandag då jag inte har planerat någonting, så vi får väl se vad det blir. Troligtvis blir det i alla fall Strängnäs tisdag eller onsdag för att hälsa på min barndomsväninna N med familj som bor där. Hoppas jag kan få låna mammas och K:s bil, för att åka buss eller tåg är ingen hit -och dessutom dyrt...

Nyköping

Idag var jag och S i Nyköping och träffade några kompisar som planerat. Det var M med dotter T, A med sin kompis H och en liten stund träffade jag även min "Facebook"-kompis R.
Vi började med att ta en fika nere i hamnen -det är ett måste när man besöker Nyköping! Det blev en smaskig glass för

En glass i hamnen i Nyköping

oss allihopa och sedan tjatade S och T om att de ville gå till lekparken i hamnen, så vi gick dit sedan. Där har de en rolig gunga (rolig för barn alltså=läskig för mig) och H blev den utvalda "lektanten" som fick ge tjejerna fart trots att de mycket väl kan klara det själva. Men det är klart att det alltid är roligare att slippa göra fart själv. *ler*

Efter att ha varit i lekparken en bra stund promenerade vi i sakta mak upp mot centrum, förbi det välkända "Nyköpingshus" och sedan blev det ett mål mat på "mcDonalds" eftersom jag hade lovat S att vi skulle äta där. Så gick vi runt i några affärer och pratade innan hemfärden. Jag passade på att slinka in på "Systembolaget" för att inhandla drickbart till A:s inflyttningsfest imorgon som jag ska vara med på -S får bli kvar i sin mormors ömma vård. Det blev en flaska vitt vin och två flaskor cider -det räcker gott och väl för mig. R och H är också med på festen imorgon +att jag kommer att träffa några av A:s grannar, så det blir nog trevligt imorgon. Det är inte varje dag man är på fest, så det ska bli skoj!

Tillbaka i Flen igen så promenerade jag och S den korta biten ner till badet så att S kunde få roa sig lite -det är ju trots allt kanonväder och då är det klart att barnen vill bada. Själv väntar jag nog lite till innan jag kastar mig i spat -jag är en riktig badkruka...

En solig och trevlig dag på det hela taget! 

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0