Flitens lampa

Idag har flitens lampa lyst över mig, och det i form av skrivande. Ni som läser min blogg och känner mig vet att jag har skrivit berättelser och romaner sedan tioårsåldern och även skickat in manus till bokförlag i vuxen ålder om än utan framgång. De senaste åren har jag dock haft svår skrivkramp, men nu har jag äntligen kommit igång med skrivandet igen -åtminstone lite.

Romanen som jag har skrivit på idag är en roman som jag och min syster J skriver ihop. Vi började skriva på den 1997, men av olika anledningar så har det inte blivit klar. Nu -13 år senare- hoppas vi i alla fall att den ska bli färdig.
Jag och J skriver för det mesta ett kapitel var, men vid några tillfällen under romanens gång har hon eller jag skrivit två kapitel efter varandra -och så är det denna gång i mitt fall.

J gav mig romanen när hon var här i torsdags eftersom det då var min tur att skriva, och idag -när jag var ledig från jobbet- har jag alltså skrivit större delen av dagen. Och jag blev faktiskt helt klar med det ena av mina två kapitel! Känns bra! :) Nu återstår att se när jag hinner skriva klart det andra kapitlet...

Men vi har också hunnit med annat idag. Medan S var på skolan passade jag och F på att veckohandla som vanligt, och då passade jag på att köpa mig två par nya jeans. Det var 100 kronors rabatt på alla jeans där jag köpte dem, så jag kom undan med två par jeans för 498 kronor -inte illa!

Efter skolan skulle S till sin teaterskola som började idag. Jag sökte plats för henne redan i våras och fick brev om att hon kommit in för ett par veckor sedan, och idag var alltså första dagen. På plats fick vi veta att S knipit den enda lediga plats som fanns tillgänglig, så hon hade verkligen turen med sig! Nackdelen med det är att hon på det sättet blev den enda nya idag, men det lär inte vara några problem för henne. Hon är väldigt social och inte rädd för att göra sig hörd och hon var väldigt nöjd med sin första dag på teaterskolan. Så hon kommer att klara sig fint! :)
Teatern höll på i en timme och medan vi väntade så passade jag och F på att ta en promenad runt området -något jag också dokumenterade. En bra dag!
Entrén till Kulturcentrum där S går på teaterskola
 

Kastanjeallén på området

 
 

En skulptur som jag tycker ser ut som en hjort
 

Sveriges historia

Jag har snöat in på Sveriges historia. I brist på nya böcker att läsa bestämde jag mig för att läsa några av mina gamla böcker på nytt, och då valde jag att läsa de fyra böckerna om adelsätterna Brahe och Sparre, skrivna av Rune Pär Olofsson. Jag hade inte läst böckerna på flera år, men de var lika bra nu som när jag läste dem sist.

De fyra böckerna heter i tur och ordning "Lyckans Tärning", "Argan List", "Ärans Tinnar" och "Domens Dag" och handlar som sagt om adelsätterna Brahe och Sparre från år 1574 till ca 1600.
Det roliga med de böckerna är att de berättar om verkligheten för dessa två ätter under 1500-talet, så det är alltså inga påhittade personer som författaren själv har skapat. För alla som är intresserade av Sveriges historia kan jag rekommendera dessa böcker, för de är både roliga, sorgliga och spännande och berättar väldigt bra om hur livet såg ut på den tiden. Ett extra plus i kanten får böckerna för att författaren använder gamla ord som man använde då men som mer eller mindre har försvunnit i vårt nuvarande språk. :)

Efter dessa fyra böcker fick jag mersmak på att läsa om Sveriges historia, och därmed gav jag mig i kast med böckerna av Herman Lindqvist, vilka går under det gemensamma namnet "Historien om Sverige". Serien består av 10-12 böcker och jag har nästan alla i min bokhylla utom en eller två. Första boken heter "Från islossning till kungarike" och är en väldigt intressant berättelse om hur landet Sverige uppstod. Boken börjar efter istiden och slutar vid Gustav Vasa, så det är väldigt spännande och intressant, plus att det även finns bilder i boken som visar hur Sverige "skapades" och sedan förändrades under tusentals år. Rekommenderas!
Första boken i Herman Lindqvists serie om Sverige


Vad har vi annars pysslat med sedan sist? I söndags provkörde jag och F en bil. Inte för att vi tänker köpa någon ny (vi köpte ju våran för knappt ett år sedan), men för att man fick två biobiljetter om man körde en viss modell av denna bil. Fast givetvis var det skoj att köra en annan bil också! ;)
Hursomhelst; filmen man fick biljetter till är "Toy Story 3" som har premiär imorgon, så vi får väl se om vi kan komma iväg och se den under nästa vecka. Alltid kul med biobesök!
Biobiljetter


Slutligen har F också köpt lampor till vår ena balkong. Det är lampor som "laddas" av solljuset under dagen och sedan lyser när det har blivit mörkt, och det ser väldigt mysigt ut! Passar bra nu när kvällarna är mörkare och det är kyligare ute. Fast visst känns det sorgligt att veta att sommaren är slut och att vi nu har en lång och mörk höst/vinter framför oss... :(
Lampor till balkongen

Skaldjursskiva

Ja, för jag kan inte riktigt kalla det för en kräftskiva det vi hade här hemma i lördags eftersom det var både kräftor och räkor på matbordet. Samt aioli och bröd, förstås! Och icke att förglömma vin och öl... ;)
Hursomhelst så var vi tio personer. Det var jag, F och S1, min syster J med R och M1 (fast R kom senare) och så var det våra vänner B och M2 med barnen O och S2. Vi hade även bjudit in vår kompis C, men han var ute på landet istället.

Festligheterna började klockan 17, men först vid 18-tiden hade alla gäster kommit så vi kunde börja äta. Det var olika sorters räkor och kräftor, men allihopa smakade väldigt gott och vi åt mer än vad vi egentligen orkade. Man gör ju gärna det vid festliga tillfällen. Till maten drack vi vin och öl -och alkoholfritt för barnen, förstås. Vi hade väldigt trevligt och senare blev det även fika med kaffe/thé och olika kakor som vi passade på att köpa på kexfabriken när vi var i Kungälv i förra veckan. Jammi! :)

Kvällen avslutades -som sig bör- med "Buzz junior" på PS2. Men denna gång spelade vi inte "Jungle Fever" utan "Monster Rumble" som vi köpte för en tid sedan. Konceptet är dock detsamma, även om monster-spelet är lite svårare än ap-spelet. Kul var det i alla fall och vi var alla nöjda efter en lyckad kväll! :)

Goda skaldjur


Fika


Buzz junior -Monster Rumble

helenalejon

En blogg om mitt vardagsliv och mina tankar och funderingar om saker som händer i livet.

RSS 2.0